Yaza giriş yapmadan sağlıklı bir cilt için neler yapmalıyız?

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Mediha Doğanay, yaz öncesi cilt bakımı konusunda önemli tavsiyeler verdi.

Yaza giriş yapmadan sağlıklı bir cilt için neler yapmalıyız?

Doğanay, güneş kremlerinin düzenli kullanımının, cildin nemlendirilmesi için mezoterapinin, gençlik aşısının ve günlük 2,5 litre su tüketiminin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Mediha Doğanay, yaz öncesi cilt bakımı konusunda önemli tavsiyeler verdi.

yaza-giris-yapmadan-saglikli-bir-cilt-icin-neler-yapmaliyiz.jpg

GÜNEŞ KREMİ İHMAL EDİLMEMELİ

Yaz ayına giriş yapmadan önce cildimize hangi bakımları yapmalıyız? sorusuna yanıt veren Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Mediha Doğanay, "Yaz ayı bizim için çok önemli bir ay. Çünkü lekeler özellikle güneşle beraber daha da artmakta o yüzden yapmamız gerekenleri basitçe özetleyeyim. Öncelikle yaz kış demeden güneş kremlerimizi mutlaka sürmeliyiz. Yazın sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde en az iki defa güneş kremlerimizi mutlaka uygulayalım. İkincisi kesinlikle güneşle beraber kuruyan cildimizi daha fazla nemlendirmek için mezoterapi yapılmalı…

yaza-giris-yapmadan-saglikli-bir-cilt-icin-neler-yapmaliyiz-001.jpg

“GÜNLÜK 2,5 LİTRE SUÇ İÇMEYİ UNUTMAYALIM”

Şu an en çok gençlik aşısı yapılıyor. Üçüncüsü günlük 2,5 litre suyumuzu içmeyi unutmayalım. Son olarak yaza girmeden önce botoksumuzu yaptıralım. Çünkü güneşle beraber gözlerimizi kısacağımız için kaz ayaklarımızdaki kırışıklıklar daha da derinleşecektir” şeklinde ifadeler kullandı.