Yıkandıktan sonra topaklanan montunuzu eski haline getirebilirsiniz! Bu yöntem saniyelerinizi alacak

Soğuk havalar geldi çattı ve mont mevsimi başladı. Bu mevsimde en sık kullanılan kıyafetlerin başında gelen montlarınızın temizliği biraz zor olabilir. Özellikle de şişme mont tercihiniz ise yıkamadan sonra biraz uğraşabilirsiniz.

Yıkandıktan sonra topaklanan montunuzu eski haline getirebilirsiniz! Bu yöntem saniyelerinizi alacak

Yıkanan şişme montlar özellikle de kış aylarından yaz aylarına geçişte yıkanarak katlanıp rafa kaldırılıyor ve uzun bir süre kullanılmıyor. Bu durum şişme montların topaklanarak solmasına sebep oluyor. Uzun süre rafta duran ve sönen şişme montlarınızı eski haline getirmek ise sandığınızdan çok daha basit. Bu yöntemi deneyerek saniyeler içinde şişme montunuzu eski haline getirebileceksiniz. İşte sizi yormayacak, evdeki birkaç eşyayla şişme montunuzu eski haline çevirebileceğiniz o basit yöntem…

ŞİŞME MONTLARDAKİ ŞEKİL DEĞİŞİMİNE BASİT ÇÖZÜM

Mont mevsimi geldi ve yazın başında raflara kalkan montlar artık ortaya çıkmaya başladı. Mont tercih ederken şişme mont tercihiniz oluyorsa bazı sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Uzun süre rafta bekleyen şişme montlar topaklanarak sönebiliyor. Yıkama işleminin ardından da bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda sakın üzülmeyin ve montunuzun artık eski haline dönmeyeceğini düşünmeyin. Bu gibi durumlarda montunuzu çok basit bir yöntemle hemen eski haline getirebilirsiniz. Yapmanız gereken şey çok basit.

yikandiktan-sonra-topaklanan-montunuzu-eski-haline-getirebilirsiniz-bu-yontem-saniyelerinizi-alacak.jpg

İHTİYACINIZ OLAN ŞEY FÖN MAKİNESİ

Uzun süre rafta bekleyen veya yıkama işleminin ardından topaklanarak sönen şişme montunuzu sadece 2 malzeme ile kolayca eski haline getirebilirsiniz. Yapmanız gereken şey fön makinenizin hava üflediği yeri montunuzun iki kolundan birine geçirmek ve fön makineniz soğuk hava ayarında çalışırken bu esnada tahta kaşık veya oklava gibi ince bir çubukla montunuzun üzerine vurmak. Fön makinesi montun kolundan soğuk hava üflerken siz de oklava yardımıyla montun her yerine eşit şekilde vurarak montun içindeki pamukları eşit bir şekilde dağıtabilir ve şekli bozulan montunuzu kolayca eski haline geri getirebilirsiniz.