Yumurta sarısını uğraşmadan ayırmak için şipşak yöntem! Evinizdeki tek malzemeyle işiniz kolaylaşacak

Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta mutfakların ana malzemesi arasında yer alıyor. Yumurtadan çeşitli lezzetler ortaya çıkarken bazen yumurtanın beyazı ve sarısını ayırmak zorunda kaldığımız durumlar olabiliyor.

Yumurta sarısını uğraşmadan ayırmak için şipşak yöntem! Evinizdeki tek malzemeyle işiniz kolaylaşacak

Genel olarak börek tarzı hamur işlerinde hamurun üzerine sürmek için yumurtanın sarısı ayrılır. Yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı ayrı kullanmak isteyenler bu işi yaparken biraz zorlanabiliyor. Yumurtanın sarısını beyazından ayırmak isterken bazen istenmeyen kazalar yaşanabiliyor ve 1 tane yumurta heba olabiliyor. Artık yumurtanın sarısını beyazından ayırırken işiniz çok daha kolay olacak. Nasıl mı? Şimdi bu tarif edeceğimiz yöntemle.

YUMRUTA SARISINI KOLAY AYIRMA TÜYOSU

Mutfakların ana malzemelerinden, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yumurta kek, börek, poğaça, pasta, tatlı gibi çok sayıda lezzette de kullanılıyor. Yumurtanın sarısını beyazından ayırmak gerektiği zamanlarda bu durum bazen tam bir işkence haline gelebiliyor. Bunu pratik bir şekilde yapmak ve yumurtanızı ziyan etmemek için aslında çok pratik bir işlem var. Bunu öğrendiğinizde çok şaşıracak ve daha önce neden bilmiyordum diyeceksiniz. İşinizi kolaylaştırmak için ihtiyacınız olan tek şey kevgir. Kevgir sayesinde yumurtanın sarısını beyazından saniyeler içinde ayırabileceksiniz.

yumurta-sarisi-ugrasmadan-ayirmak-icin-sipsak-yontem-evinizdeki-tek-malzemeyle-isiniz-kolaylasacak.jpg

yumurta-sarisi-ugrasmadan-ayirmak-icin-sipsak-yontem-evinizdeki-tek-malzemeyle-isiniz-kolaylasacak-002.jpg

ŞİPŞAK SANİYELER İÇİNDE İŞLEM TAMAM

Her evde bulunan mutfak gereçleri arasında yer alan kevgir ile yumurtanızın sarısını beyazından ayırma işleminizi şipşak saniyeler içinde halledebilirsiniz. Öncelikle ayrı ayrı iki kase hazırlayın ve yumurtanızı kasenin üzerinde tuttuğunuz kevgirin üzerine kırın. Kırdığınız yumurtanın sarısı kevgirin üzerinde kalacak, beyazı ise kevgirin delikli kısmından kaseye akacak. Daha sonra kevgirin üzerinde kalan yumurta sarısını ayırdığınız diğer kabın içine alın. İşlem tamam.

yumurta-sarisi-ugrasmadan-ayirmak-icin-sipsak-yontem-evinizdeki-tek-malzemeyle-isiniz-kolaylasacak-001.jpg