Hasan Perioğlu

Hasan Perioğlu

Fener'e 'Pas'tırma Ayarı

 Fenerbahçe Kayseri Spor önünde cin çarpmışa döndü.


 Ligin son sıralarına demir atan Kayserispor yeni transferleri ile bambaşka bir kimliğe büründü ve Fenerbahçe’yi 4-1 yenerek kepaze etti.


 Spor yazarlarını inceledim; Fenerbahçe’nin bu büyük hezimeti için kilometrelerce yazı yazmışlar ama ne Kayserispor’un güzel futbolu, ne de Sergen Yalçın için üç kelimeyi bir arata getirip tek cümle edememişler!


 Maç sonu Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat çok anlamlı açıklamalar yaptı:


 Özetle; bu takıma daha kaliteli oyuncular şart diyen Dick, aslında yönetimden direkt Mehmet Ekici’yi istiyordu


 MEHMET EKİCİ GELECEK!


  Ben Fenerbahçe’nin bu hüsranından sonra, ara transferin son günü olan yarın mesai bitimine kadar Mehmet Ekici’nin Fenerbahçe’ye imza atacağı kanısındayım.


 SERGEN YALÇIN’I ANDRE RİEU’YE BENZETTİM.


 Ünlü Major Andre Rieu’yü hem dinleyin hem de iyi izleyin. Özellikle ‘And The Waltz Goes On With Sir Antony Hopkins’ eserine odaklanın:


 Andre’nin jest ve mimikleriyle orkestrasına ve dinleyicilerine hitabı, Sergen Yalçın’ın Kayserispor’a hâkimiyeti gibi. Herkes ne yapacağını biliyor ama herkes herkesten haberdar. Sergen’in öğrencileri de Andre Rieu Orkestrası gibi doyumsuz bir eser sundular.


 Bu arada özellikle Porto’dan alınan Varela, orta sahanın dinamosu Raheem Lawal ve forvet Deniz Türüç mükemmel oynadılar.


 Dün akşam Fenerbahçe’nin etkili tek oyuncusu Lens’i biçare bırakan Erkan Kaş’ı ayrı kutlamak lazım.   


 YENİLGİNİN SORUMLUSU KİM?


 Fenerbahçe güzel futbol oynuyor ama gol noktalarında eksiklikleri var. Daha önce defalarca ‘bu takımın forveti Fernandao olmamalı’ diye yazdım.


 Neymiş efendim; ‘Fernandao hava toplarına hâkim, Robin Van Persie son vuruşlarda iyi veya Emenike çok süratli’!


 İşte ben de bunları söylüyorum. Her üçünü bir arada oynatamayacağına göre, her üç yeteneğe sahip bir Forvet alacaksın. Aslında o da Sow ama, Sow yoksa şov da yok!


 VOLKAN’IN PERFORMANSI


 Volkan ‘neden milli takımda artık yok’ diye hiç düşündünüz mü?


 Fabiano transferi sonrasında Volkan Demirel önce sakallarını kesti, ardından da hemen kilo verip tempo yükseltti. Sandı ki Fabiano iyi bir kaleci ve kendisi ile rekabete girecek. Ama Volkan ‘Fabiano’nun kaleciliğini’ görünce yine yelkenleri suya indirdi ve rahatlayarak tek olduğunu anladı. Volkan’dan verim almak için, iyi bir alternatif alınıp Volkan’ın ciddileşmesi sağlanmalı.


 Bu arada, Volkan’ın Konyaspor maçındaki hırsı ve motivasyonu, Ülker Arena’da, THY Eurolig Fenerbahçe-Galatasaray Odeabank maçındakinin çeyreği kadar yoktu. Hal böyle olunca Güray cezayı keser elbet!


 Fenerbahçe’nin şampiyonluk umudu hala var. Önce Medipol Başakşehir rahatsız edilecek, ardından da Beşiktaş ‘lütfen önden buyurun’ diyecek, belki o zaman. Galatasaray mı, onlar sol bekte Carole’ü oynattıkları sürece size rakip olamayacaklar. Umutsuz olmayın!


 [email protected]