18 Yaşındaki Genç Kız Ölü Bulundu! Trafik Kazası Süsü Verilmiş

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, kamyonetin uçurumdan yuvarlandığı ihbarına giden ekipler, 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın boynunda ip bağlı şekilde cansız bedenini buldu. Cinayet itirafı yapan sevgilisi T.A. gözaltına alındı.

18 Yaşındaki Genç Kız Ölü Bulundu! Trafik Kazası Süsü Verilmiş

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 18 Mayıs gecesi yaşanan olay, polis ve sağlık ekiplerini harekete geçirdi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan kamyonet kazası ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın boynunda ip bağlı halde cansız bedenini buldu. Şüphe üzerine başlatılan soruşturmada, genç kızın erkek arkadaşı T.A. cinayeti itiraf etti.

İHBAR ÜZERİNE ORTAYA ÇIKAN GERÇEK

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbar, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir kamyonetin uçurumdan düştüğünü bildirdi. Olay yerine giden ekipler, kamyonetin yanında boynunda ip bağlı şekilde Rümeysa Meriç Özcan'ın cansız bedenini buldu. Bu durum üzerine Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri derhal inceleme başlattı.

CİNAYET ŞÜPHESİ VE SORGU

Yapılan otopsi sonucunda, genç kızın vücudunda darp izleri ve boynunda ip nedeniyle oluşan kesikler tespit edildi. Olayın cinayet olabileceği üzerinde duran ekipler, Rümeysa'nın son görüştüğü kişilerden biri olan erkek arkadaşı T.A.'yı sorguya aldı. T.A., genç kızı darp ettiğini ve ardından trafik kazası süsü vermek için boynuna ip bağlayarak kamyonetle uçurumdan yuvarladığını itiraf etti.

OLAYIN DETAYLARI

T.A. ifadesinde, arkadaşlarıyla vakit geçirdikten sonra Rümeysa ile Gölcük ilçesi Halıdere Mahallesi'ndeki ormana gittiklerini anlattı. Rümeysa'nın birlikte olma teklifini reddetmesi üzerine sinirlenip genç kızı darp ettiğini ve boynuna ip bağladığını söyledi. Kamyonetin demirine başını çarpan Rümeysa'nın bayılması üzerine paniğe kapılan T.A., olaya kaza süsü vermek için kamyoneti uçurumdan yuvarladı ve durumu 112'ye bildirdi.

SORUŞTURMA VE GÖZALTILAR

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekipleri Rümeysa'nın olay günü T.A. ve diğer arkadaşlarıyla buluştuğunu tespit etti. Şüpheliler T.A., C.Ç., E.K., Y.A.A. ve K.N.K. gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından Gölcük Adliyesi'ne sevk edildiler.

CENAZE TÖRENİ

Rümeysa Meriç Özcan'ın cenazesi, bugün Gölcük ilçesi Düzağaç Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.