AKOM’dan Saatli Alarm! İstanbullular Aman Dikkat

AKOM’dan İstanbul için saatli alarm geldi. İstanbul'da yaşayanlar özellikle o saat aralığında tedbirli olsun.

AKOM’dan Saatli Alarm! İstanbullular Aman Dikkat

İstanbullular için kritik saatler başladı. AKOM son dakika açıklaması yaparak saat verdi. Hafta boyunca Kent genelinde yağışlar devam edecek ancak özellikle şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde yaşayanların tedbirli olması istendi. Çünkü İstanbul'da yağışlar zaman zaman Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde görülebilir.

AKOM İstanbul için yeni bir son dakika uyarısı yayınladı. Bugün itibarıyla İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara Bölgesi genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye başlayacak. AKOM tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise bu akşam saatlerine dikkat çekildi.

Hava sıcaklığı 10 dereceye kadar düşecek

AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada bu akşam saatlerinde hava sıcaklığının 8 ila 10 derece birden düşeceği bildirildi. İstanbul'da hava sıcaklığının kış değerlerine gerileceğinin belirtildiği açıklamada sağanak yağış geçişlerinin de etkisini göstereceği bildirildi.

Karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

AKOM tarafından yapılan uyarıda şehrin her yerinde hafta boyunca yağışların etkili olacağı bildirildi. Ancak özellikle yüksek ve kuzey bölgelerde Karla Karışık yağmur ve zaman zaman kar yağışı da görülecek. Hava sıcaklıkları İstanbul'da 16 Ocak tarihine kadar mevsim normallerinin altında seyredecek. Sıcaklıkların 17/25 Ocak tarihleri arasında mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Ayrıca yapılan açıklamada İBB'nin kışa hazırlık çalışmalarını tamamladığı da belirtilirken kış şartları ve karla mücadelede 12.000'e yakın personelin ve 3 binden fazla iş makinesinin de görev yapacağı ifade edildi.