Amasya’da et entegre merkezinde büyükbaş hayvana baltayla işkence ettiler

Amasya’da bir et entegre merkezinde kayda alınan görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü. Büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet edildiği anların yer aldığı görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Amasya’da et entegre merkezinde büyükbaş hayvana baltayla işkence ettiler

Et entegre tesisinde kaydedilen görüntüler izleyenlerin kanını dondurdu. Bir kişinin elindeki baltayla büyükbaş hayvanın kafasına vura vura eziyet ettiği anlar tüyler ürpertti. Başka bir kişinin de elindeki bıçakla hayvana eziyet ettiği görüldü. Görüntüler infial yaratırken işletmedeki 5 kişi gözaltına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan kan donduran görüntülerle ilgili açıklama geldi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Amasya’da bir et entegre merkezinde kaydedilen görüntüler izleyenleri şoke etti. Büyükbaş hayvana yapılan eziyetin kayda alındığı görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti. Büyükbaş hayvana balta ve bıçakla işkence edildiği anların yer aldığı görüntüler kan dondurdu. Suluova ilçesinde faaliyet gösteren bir et entegre merkezinde yaşanan bu vahşet sonrasında Jandarma ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekiplerin tesiste yaptığı incelemelerin ardından N.T., İ.T., E.Ç., H.S. ve A.A. gözaltına alındı.

amasya-da-et-entegre-merkezinde-buyukbas-hayvana-baltayla-iskence-ettiler.jpg

BAKAN YUMAKLI: HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

Konuk olduğu bir TV programında kan donduran işkence görüntüleriyle ilgili konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Hayvanlara eziyet etmenin hiçbir gerekçesi olamaz. Amasya’da olduğu belirlenen ve vicdanlara sığmayan hayvana eziyet videosu üzerine Bakanlığımızın ilgili birimleri derhal harekete geçmiştir. Söz konusu işletme hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır.’ dedi.