Ankara’da kuduz köpek skandalı! Köpekleri kaçırıp şehre saldılar

Sosyal medyada ortaya atılan bir iddia kısa sürede gündem olurken Ankara Valiliğini de harekete geçirdi. Kuduz karantinası ilan edilen bölgedeki barınaktan 35 tane köpeğin alınarak Ankara’ya götürüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı.

Ankara’da kuduz köpek skandalı! Köpekleri kaçırıp şehre saldılar

Sosyal medyada ‘Köpekvelisi’ kullanıcı ismiyle yer alan bir kadının iddiaları hem şoke etti hem de herkesi panikletti. İddiaya göre, Şanlıurfa’da kuduz karantinası ilan edilen bölgedeki barınaktan 35 tane köpek alınarak Ankara’ya götürüldü. ‘Köpekvelisi’ isimli hesabın bu iddiası Ankara Valiliğini harekete geçirdi. Ankara Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama geldi.

KUDUZ KÖPEKLERİN KAÇIRILARAK ŞEHRE SALINDIĞI İDDİASI

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan ve herkesi panikleten iddiada Şanlıurfa’da bir bölgedeki kuduz karantinasından 35 köpek kaçırıldığı ve Ankara’ya götürüldüğü belirtildi. Sosyal medyada ‘Köpekvelisi’ kullanıcı ismini kullanan bir kadının ortaya attığı bu iddia kısa sürede sosyal medyada yayıldı. İddiaya göre Şanlıurfa’da kuduz karantinası altında tutulan 35 köpek kaçırıldı ve Ankara’ya götürüldü. Bu iddianın ardından Valilik harekete geçti.

ankarada-da-kuduz-kopek-skandali-kopekleri-kacirip-sehre-saldilar.jpg

ANKARA VALİLİĞİ’NDENJ AÇIKLAMA GELDİ

Kuduz karantinasındaki köpeklerin Ankara’ya getirildiği iddiası sonrası harekete geçen Ankara Valiliği’nden yazılı bir açıklama geldi. Gündemdeki iddiaların ihbar kabul edildiğini aktaran Valilik, ‘Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek Valiliğimizce kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız.’ denildi.

ankarada-da-kuduz-kopek-skandali-kopekleri-kacirip-sehre-saldilar-001.jpg

YERLERİ TESPİT EDİLDİ

Bu açıklamanın ardından Ankara Valiliği’nden ikinci bir açıklama daha geldi. Hayvanları şehre yönlendiren ve getiren kişilerin yakalandığının duyurulduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı;

‘İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’