Ehliyet alacaklara kötü haber! Ehliyet sınavlarında yeni dönem başladı

Ehliyet alacaklar dikkat. Artık ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor. Usulsüzlüklerin önüne geçmek amacıyla yeni kararlar alındı. Artık Ehliyet almak çok daha zor olacak.

Ehliyet alacaklara kötü haber! Ehliyet sınavlarında yeni dönem başladı

Ehliyet alacakları için son dakika haberi geldi. Bakanlık, hakkı ile sınavı geçemeyen ve usulsüzlük yapan kişilere karşı çalışma başlattı. Artık ehliyet sınavlarından geçmek kolay olmayacak. İşte ehliyet sınavlarına dair yapılacak yeni değişiklikler…

Ehliyet sınavları ile ilgili son dönemlerde basında ve sosyal medyada skandal iddialar gündemdeydi. İddiaya göre Joker adı verilen bir yöntemle sınava adayın yerine başka bir kişi giriyordu. Adaylar para karşılığında sınava kendilerini yerine başkasını sokarken Böylelikle sınavı geçiyor ve ücret ödüyordu. Bakanlık, ehliyet sınavlarında Yaşanan bu yasa dışı durumun önüne geçmek amacıyla yeni bir sistemi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

EHLİYET SINAVLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Son dakika haberine göre bakanlık ehliyet sınavlarında yapılan usulsüzlüklerin önüne geçebilmek amacıyla yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre bakanlık ehliyet sınavlarına parmak izi zorunluluğu getiriyor. Karar hayata geçtikten sonra adaylar sınava girerken parmak izi vermek zorunda kalacak. Parmak izinin T.C kimlik numarası ile eşleşmemesi durumunda ise aday sınava alınmayacak ve aynı zamanda yasal işlem başlatılacak.