Giresun Valiliği açık alanlarda alkol tüketimini yasakladı

Giresun Valiliği’nden alkol ile ilgili karar geldi. Gündem olan alkol kararı sosyal medyada da geniş yer buldu. Giresun Valiliği, kentte açık alanlarda alkol tüketimini yasakladı. Bu karar sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

Giresun Valiliği açık alanlarda alkol tüketimini yasakladı

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde CHP yönetimine geçen Giresun’da alkol kullanımı ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Giresun’da açık alanlarda alkol tüketimi yasaklandı. Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, sahiller, piknik alanları ve park halindeki araçlarda alkol kullanımının yasaklandığı bilgisine yer verildi. Bu karar sosyal medyada günün en çok tartışılan konusu oldu.

GİRESUN VALİLİĞİ’NDEN ALKOL YASAĞI

Giresun Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kentte açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklandığını duyurdu. Alınan kararı kamuoyuyla paylaşan Valilik, kentteki sahiller, piknik alanları ve park halindeki araçlarda alkol kullanımının yasaklandığını bildirdi.

GİRESUN’DAKİ ALKOL YASAĞININ KAPSAM VE AYRINTILARI

Geride bıraktığımız Yerel Seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen Giresun’da açık alanlarda alkol tüketimi yasaklandı. Alınan kararın amacının Giresun il sınırları içerisinde kamu güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığın korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi olarak bildirildi. Yasağın kapsamı hakkında da bilgi verildi. Bu kararın Giresun il sınırları içerisinde açıktan veya çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol alan şahısların engellenmesi ve bu ürünlerin kullanılmasını özendiren veya teşvik edenlere yönelik alınacak tedbirler ve bu tedbirlere uymayanlara uygulanacak yaptırımlara ilişkin usul ve esasları kapsar denildi.

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde;

giresun-valiligi-acik-alanlarda-alkol-tuketimini-yasakladi.jpg