İstanbul sucu olayı herkesin kanını dondurdu! Çocukları ses yalıtımlı odaya kapatıp yıllarca tecavüz etmiş

İstanbul’da yaşanan olayın detayları dehşete düşürdü. İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yaşandığı belirtilen olayda kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı. Mahallenin çocukları yıllarca tecavüze uğramış.

İstanbul sucu olayı herkesin kanını dondurdu! Çocukları ses yalıtımlı odaya kapatıp yıllarca tecavüz etmiş

Türkiye, İstanbul Bağcılar’daki çocuk istismarı olayını konuşuyor. Ortaya çıkan detaylar ve yaşanan olay duyanların kanını dondurdu. İğrenç olaya tepki olarak sosyal medyada ‘Çocuk Susar Sen Susma’ etiketi oluşturuldu ve bu etiketin altına binlerce yorum geldi. Duyanları dehşete düşüren cinsel istismar olayı sonrası sosyal medyada ‘Hadım’ etiketi de gündem oldu. Yargılanmasına devam edilen şahsın yüzlerce yıl hapsi istenirken istismar edilen çocukların ifadeleri ise kan donduruyor.

ODANIN DUVARLARINI SÜNGERLE KAPLATMIŞ

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberi Türkiye’nin gündemine oturdu. İstanbul Bağcılar’da su satışı yapan Metin Şenay'ın mahalledeki çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Olayın detayları ise duyanları dehşete düşürdü. 2009 ve 2023 yıllarında skandal olayların başrolünde olan şahsın yaptıkları kan dondurdu. Aktarılan bilgilere göre Bağcılar’da henüz ilkokul öğrencisi olan 12 yaşındaki M.Y., ders saatleri sona ermesine rağmen eve dönmedi. M.Y.’nin ailesi saatlerce çocuklarını aradı ve durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını inceledi ve saat 12.40 sıralarında okuldan çıkan M.Y.’nin mahallenin sucusu Metin Şenay’ın aracına bindiğini tespit etti. Küçük çocuğu evine bırakacağını söyleyerek aracına alan şahsın çocuğu evine bırakmak yerine iş yerine götürdüğü ortaya çıktı. Önce bilgisayarda oyun oynattığı çocuğa arka odaya geçmesini söyleyen Şenay'ın bu odanın duvarlarını sesleri yalıtması için süngerle kaplattığı iddia edildi. Odada ne bir pencere ne bir eşya hiçbir şey bulunmuyordu. Küçük çocuğa bir kap uzattığı iddia edilen şahsın ‘Artık buradasın. Tuvaletin gelirse buna yapacaksın’ dediği daha sonra da çocuğa tecavüz ettiği öne sürüldü.

istanbul-sucu-olayi-herkesin-kanini-dondurdu-cocuklari-ses-yalitimli-odaya-kapatip-yillarca-tecavuz-etmis.jpg

TEHDİT EDEREK KORKUTMUŞ

Yaşadığı olaydan dolayı karnı ağrıyan ve ağlamaya başlayan küçük çocuğu tehdit ederek korkutan şahsın ‘Ses çıkarırsan ben tutuklanırım. Sen de çocuk esirgeme kurumuna verilirsin. Aileni de bir daha göremezsin. Sus ve ağlama. Seni öldürürüm.’ dediği belirtildi. Polis ekiplerinin baskın düzenlediği iş yerinde küçük çocuk, kanla kaplı bir odada baygın halde bulundu. Odanın içinde ‘Sus’, ‘Seni öldürürüm’, ‘Seni kimse duymasın’, ‘Ağlama’ gibi ifadelerinin yazılı olduğu kağıt parçaları bulundu. Ayrıca çok sayıda dijital materyal de tespit edildi. Yakalanarak gözaltına alınan 60 yaşındaki Metin Şenay’ın soruşturması Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldü. İş yerinde ele geçirilen dijital materyaller bir dehşeti daha ortaya çıkardı.

ÇOCUKLARA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNUP KAYIT ALTINA ALMIŞ

Polisin ele geçirdiği dijital materyallerde şahsın mahalledeki başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu ve bu anları kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Kan donduran görüntülerden bazılarının 2011 ve 2021 yılları arasında şahsın istismarına maruz kalan R.Ş. isimli çocuğa ait olduğu tespit edildi. Tam 10 yıl boyunca cinsel istismara maruz kalan R.Ş., felç geçirdi. Küçük çocuk felç geçirene kadar yıllarca dehşeti yaşadı. Şimdilerde 19 yaşında olan R.Ş., Savcılıkta verdiği ifadede tüm yaşananları anlattı.

‘İLK OLAY 5 YAŞINDA YAŞANDI’

Mağdurlardan biri olan ve felç geçirene kadar yıllarca dehşeti yaşayan, şimdilerde ise 19 yaşında olan R.Ş., Savcılıkta verdiği ifadede anlattıklarıyla herkesin kanını dondurdu. İlk olayın 5 yaşında yaşandığını anlatan R.Ş., ‘Metin Şenay’ı 4-5 yaşımdan beri tanırım. Beni dükkanına çağırıyordu. Gitmeyince kızıyordu. Öldürürüm diyerek tehdit ediyordu. Bana ben seninle evleneceğim. Çocuğumuz olsun. Sen 18 yaşına gelince imam nikahı kıyarız diyordu. İlk olay 5 yaşında yaşandı. Son olay ise ben 9. sınıftayken. Cinsel ilişkiye girerken videoya çekiyordu. Felç geçirene kadar bu devam etti.’ dedi.

istanbul-sucu-olayi-herkesin-kanini-dondurdu-cocuklari-ses-yalitimli-odaya-kapatip-yillarca-tecavuz-etmis-001.jpg

YÜZ YILI AŞKIN HAPSİ İSTENİYOR

Baldızının çocuklarına da cinsel istismarda bulunduğu tespit edilen Metin Şenay’ın kardeş olan iki çocuğu 2019-2023 yılları arasında aynı anda istismar ettiği ve çocukların Savcılık tespit edene kadar yaşadıkları olayı kimseye anlatamadıkları öğrenildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede şahsın çocuklara yaşattığı dehşete tüm detaylarıyla yer verdi. Başsavcılık, Metin Şenay’ın dört çocuğa karşın ‘Cebir, tehdit ve hile kullanarak, silahla ve cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘Müstehcen yayınların üretiminde çocukların kullanılması’ suçlarından yüz yılı aşkın hapis cezası istedi.