İstanbul'da yerel seçim yoğunluğu: 4 oy pusulası beklemeyi uzattı

İstanbul'da oy pusulalarının çok ve uzun olması nedeniyle sandıklarda yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

İstanbul'da yerel seçim yoğunluğu: 4 oy pusulası beklemeyi uzattı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İstanbul'da oy kullanma işlemleri sabah 08.00 itibarıyla başladı. Seçmenler, seçimlerin ilk dakikalarından itibaren sandık başına giderek oy kullanmaya başladılar. İstanbul'da oy kullanma süreci, büyükşehir belediye başkanlığı, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği seçimleri için kullanılan dört ayrı oy pusulasının olması nedeniyle uzun kuyruklara ve beklemeye neden oldu.

UZUN KUYRUKLAR VE BEKLEME SÜRESİ

Seçim sürecinde dört ayrı oy pusulasının kullanılması, oy kullanma işleminin her bir seçmen için daha uzun sürmesine yol açtı. Oy kullanılan sınıfların kapılarında oluşan uzun kuyruklar, sabahın erken saatlerinden itibaren dikkat çekti. Seçmenler, oy pusulalarını dikkatlice işaretleyip zarfa yerleştirmek için zaman harcadılar. Bu durum, hem içerideki işlemlerin uzamasına hem de kapı dışında bekleyen seçmenlerin sayısının artmasına neden oldu.

OY PUSULALARININ KATLANMASI VE ZARFA YERLEŞTİRİLMESİ

Dört farklı oy pusulasının kullanılması, seçmenler için bir diğer zorluğu da beraberinde getirdi. Oy pusulalarının her birinin düzgün bir şekilde katlanarak zarfa yerleştirilmesi gerektiği için seçmenlerin oy kullanma kabini içerisinde geçirdikleri süre uzadı. Bu durum, sınıflarda ve koridorlarda bekleyen seçmenler için ekstra bekleme süresi anlamına geldi.

İSTANBUL'DA SEÇİM SÜRECİ

İstanbul'da seçim süreci, yüksek katılım oranı ve dört ayrı oy pusulası kullanımının getirdiği zorluklarla devam ediyor. Seçmenlerin sabırlı bir şekilde sıralarında beklediği ve demokratik haklarını kullanmak için yoğun çaba sarf ettiği gözlemleniyor. Oy kullanma işlemleri, akşam saat 17.00'ye kadar devam edecek ve ardından oy sayım işlemlerine geçilecek.