Kafede oturanları oruç tutmadıkları için bu sözlerle uyardı

Oruç ibadetinin yerine getirildiği Ramazan ayında sahur ve iftarlar yapılarak oruç için niyet ediliyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayında sosyal medyaya düşen bazı görüntüler gündemin ilk sıralarına yerleşiyor.

Kafede oturanları oruç tutmadıkları için bu sözlerle uyardı

İstanbul’un Fatih ilçesindeki bir kafede kaydedildiği belirtilen görüntülerde bir kişinin oruç tutmayan vatandaşları uyardığı anlar yer alıyor. Kafedeki vatandaşları oruç tutmadıkları için uyaran kişinin o anlarda söyledikleri cep telefonu kamerasına kaydedilirken görüntüler ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Görüntüleri izleyen sosyal medya kullanıcıları da adeta ikiye bölündü. Söz konusu görüntülere binlerce yorum geldi.

ORUÇ TUTMAYANLARI UYARDI

İstanbul’un Fatih ilçesindeki bir kafede kaydedilen görüntülerde bir kişinin kafede oturan vatandaşlara seslenerek oruç ile ilgili uyarıda bulunduğu görüldü. Kafenin dış tarafından kafenin içinde oturanlara seslenen tebliğci, ‘Allah bazılarını cennete alacak bazıları cehenneme’ dedi. O anlar ise kafede oturanlardan birinin cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerin kısa süre içinde sosyal medyanın da gündeminde yer aldığı görüldü.

kafede-oturanlari-oruc-tutmadiklari-icin-bu-sozlerle-uyardi-001.jpgUYARIP YOLUNA DEVAM ETTİ

Kafede oturanları oruç tutmadıkları için uyaran tebliğcinin daha sonra yoluna devam ettiği görüldü. Söz konusu görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti. Sosyal medyanın en çok konuşulan görüntülerinden biri olan bu videonun altına binlerce yorum geldi. Sosyal medya kullanıcılarının adeta ikiye bölündüğü bu videoyla ilgili bazıları uyarı yapan kişinin saygı çerçevesinden söyleyeceklerini söyleyip yoluna devam ettiğini ve bunda abartılacak bir şey olmadığını belirten yorumlar yaparken bazı sosyal medya kullanıcılarından ise ‘Sana ne’, ‘Sanki Allah’a birlikte hesap vereceksiniz’, ‘Söyledikleri doğru fakat uyarı şekline bir şey diyemem’ şeklinde yorumlar geldi.

kafede-oturanlari-oruc-tutmadiklari-icin-bu-sozlerle-uyardi-002.jpg