Meteoroloji’den kritik uyarı geldi! Sarı kod geçildi tüm yurtta etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumu tahmin raporları gelmeye devam ediyor. Mayıs ayı içerisinde sıcaklıklar tam arttı derken yağışlı havalar tekrar yüzünü göstermeye başlamıştı. MGM’den yeni yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji’den kritik uyarı geldi! Sarı kod geçildi tüm yurtta etkili olacak

Yaz yaklaşırken sıcaklıkların arttığı günlerde mevsimler yine değişti ve yağışlı havalar etkili olmaya başladı. Serin ve yağışlı havaların etkisini göstermeye başladığı günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarılar peş peşe geliyor. Meteoroloji, Şırnak dışında tüm yurtta aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirtti. MGM’den tam 29 kent için sarı kodlu uyarı geldi.

İSTANBUL’DA YAĞIŞLI BİR HAFTA SONU GEÇİYOR

Yaz yaklaşırken hava sıcaklıklarının arttığı günlerde serin ve yağışlı havalar geri döndü. Yurt genelinde yağışlı hava etkisini gösterirken İstanbul’da da hafta sonu serin ve yağışlı geçiyor. Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre de ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, Şırnak haricinde tüm yurtta aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın hakim olması bekleniyor. Sabahın erken saatlerinden bu yana İstanbul’da yağışlı bir hava hakim. Başkent Ankara için ise öğle saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.

meteoroloji-den-kritik-uyari-geldi-sari-kod-gecildi-tum-yurtta-etkili-olacak.jpg

29 KENT İÇİN SARI KOD GEÇİLDİ

MGM’nin son hava durumu tahminleri de geldi. Meteoroloji, tam 29 kent için sarı kodlu uyarı geçti. Meteoroloji’nin sarı kod verdiği iller şöyle; İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Adana, Antalya, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kayseri, Kırklareli, Malatya, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Karaman, Yalova.