Mısır Çarşısı’nda yangın paniği! Dumanlar bir anda her yeri sardı

Tarihi Mısır Çarşısı’nda çıkan yangın yürekleri ağza getirdi. İstanbul Eminönü’nde yer alan ve en çok ziyaret edilen tarihi yerlerden biri olan Mısır Çarşısı’nda bir restoranın bacasında başlayan yangın, tarihi yapının çatısına da sıçradı.

Mısır Çarşısı’nda yangın paniği! Dumanlar bir anda her yeri sardı

İstanbul Eminönü’nde yer alan ve en eski kapalı çarşılarından biri olan Mısır Çarşısı, en çok ziyaret edilen tarihi yerlerden biri. Tarihi Mısır Çarşısı’nda bugün yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı. Bir restoranın bacasında başlayan yangının çarşının çatısına sıçramasıyla dumanların gökyüzünü kapladığı görüldü. Yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

ALEVLER MISIR ÇARŞISI’NIN ÇATISINA SIÇRADI

Eminönü’nde yer alan Mısır Çarşısı’nda korku dolu anlar yaşandı. Edinilen bilgilere göre, bir restoranın bacasında başlayan yangın, Mısır Çarşısı’nın çatısına sıçradı. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği tarihi yapının çatısına sıçrayan alevlerle birlikte gökyüzü bir anda dumanla kaplandı. Gökyüzünü saran yoğun dumanın kentin farklı noktalarından da görüldüğü belirtildi.

misir-carsisinda-yangin-panigi-dumanlar-bir-anda-her-yeri-sardi.jpg

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Alınan bilgilere göre yangın, bir restoranın baca kısmında çıktı. Yangının tarihi yapının çatı kısmına sıçramasıyla yürekler ağza geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 60 personel ve 18 araçla yangına müdahale etti. Ekiplerin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınırken alanda soğutma çalışması başlatıldı. Yangını söndürme esnasında kullanılan su çarşının içinden tahliye edilmeye başlanırken, meydana gelen olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadığı bilgisine yer verildi.