Sarıyer’de taksi şoförünü defalarca bıçaklayıp aşağı atan saldırganın ifadesi

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde taksi şoförünü defalarca bıçaklayarak aşağı atan saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı. Kan donduran cinayetin ardından taksiyi de alıp kaçan saldırganın İran uyruklu olduğu ortaya çıktı.

Sarıyer’de taksi şoförünü defalarca bıçaklayıp aşağı atan saldırganın ifadesi

Sarıyer’de aracına aldığı yolcu tarafından 5 yerinden bıçaklandıktan sonra taksisinden aşağı atılan taksi şoförü Yaşar Yanıkyürek, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Cinayeti işledikten sonra taksiyi de alıp kaçan saldırgan polis ekipleri tarafından yakalandıktan sonra ifade için emniyete getirildi. Emniyetteki ifadesi ortaya çıkan yabancı uyruklu Y.B.G. isimli zanlı ifadesinde, taksiden inmek istediğini söylemesi üzerine şoförün kendisinden 200 dolar ücret istediğini bu sebeple aralarında tartışma çıktığını söylediği öğrenildi.

TAKSİ ŞOFÖRÜNÜ 5 YERİNDEN BIÇAKLAYIP AŞAĞI ATMIŞ

Olay, dün İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Tarabya Mahallesi Pamuk Sokak’ta saat 16.30 sularında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 58 yaşındaki Yaşar Yanıktürk’ün kullandığı taksiye binen yabancı uyruklu şahıs, taksi şoförü ile arasında çıkan yol ücreti tartışmasında taksi şoförü Yaşar Yanıktürk’ü 5 yerinden bıçakladıktan sonra araçtan aşağı attı. Olayın ardından saldırgan aracı da alıp kaçarken Yaşar Yanıkyürek ise olay yerinde hayatını kaybetti.

sariyer-de-taksi-soforunu-defalarca-bicaklayip-asagi-atan-saldirganin-ifadesi.jpg

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Taksi şoförü Yaşar Yanıktürk’ü defalarca bıçaklayarak öldüren saldırganın İran uyruklu Y.B.G. olduğu tespit edildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan saldırganın İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlandı. İlk ifadesi ortaya çıkan şüphelinin Türkçe konuşmakta güçlük çektiği ve kendisini ifade etmekte zorlandığı belirtildi. Şüphelinin ifadesinde, taksiden inmek istediğini söylediğinde taksi şoförünün kendisinden 200 dolar ücret istediğini bu sebeple aralarında tartışma çıktığını söylediği kaydedildi. Olayın ardından paniğe kapıldığını söyleyen şüpheli Y.B.G., kaçmak için taksi şoförünü aşağı attığını ve aracın direksiyonuna geçerek olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı Y.B.G., adliyeye sevk edildi.