Sevdiği kızla evlenemeyince CİMER’den yardım istedi

Sevdiği kızla aileler karşı çıktığı için evlenemeyen bir genç, durumu CİMER’e bildirdi ve yardım istedi. Birbirlerini seven ancak büyüklerinin onayı olmadığı için evlenemeyen genç çift, CİMER’den yardım istedikten sonra mutlu sonu yaşadı.

Sevdiği kızla evlenemeyince CİMER’den yardım istedi

Gaziantep’te yaşanan olayın detayları ortaya çıktı. Aile büyükleri onaylamadığı için evlenemeyen genç çiftin CİMER’den istediği yardım karşılıksız kalmadı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapılan başvuru sonrası Gaziantep İl Müftülüğü harekete geçti. Damadın CİMER’den istediği yardımın ardından İl Müftülüğü ve Valilik devreye girdi ve genç çiftin ailelerine ulaşarak her iki tarafı da çiftin evliliğine ikna etti. Bu durumu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de öğrendi. Genç çift için harekete geçen Şahin, çiftin ev eşyalarını alarak altın hediye etti.

CİMER’DEN YARDIM İSTEDİ

Gaziantep’te yaşayan 24 yaşındaki İbrahim Doğan, 23 yaşındaki Esra Bağmacı ile hayatını birleştirmek istedi ancak genç çiftin aileleri bu evliliği onaylamadı. Birbirlerini seven ve evlenmek isteyen genç çiftten İbrahim Doğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) bir başvuru yaptı ve durumu anlattı. Damadın yardım talebi üzerine CİMER’in yönlendirmesiyle Valilik ve Gaziantep İl Müftülüğü devreye girdi. İl Müftülüğü, genç çiftin ailelerine ulaştı ve her iki tarafı da bu evliliğe ikna etti.

sevdigi-kizla-evlenemeyince-cimer-den-yardim-istedi.jpg

GENÇ ÇİFTİN NİKAHI KIYILDI

Evlenmek için çok uğraş verdiklerini ancak aile büyüklerini bir türlü ikna edemediklerini anlatan ve çareyi devlet büyüklerinden yardım istemekte bulduklarını söyleyen İbrahim Doğan, iş yerinde çalıştığı esnada e-Devlet sistemine giriş yaptığını ve CİMER’den yardım istediğini belirtti. CİMER’e yazdığı şikayeti de aktaran Doğan, ‘Sayın Cumhurbaşkanım, bu kızı istiyorum ama alamıyorum bana yardımcı olun diye yazdım. Bir hafta sonra herkes beni aramaya başladı. Müftülüğe, Valiliğe gelmemi istediler. Kötü bir şey mi yazdım diye düşündüm.’ dedi.

sevdigi-kizla-evlenemeyince-cimer-den-yardim-istedi-001.jpg

FATMA ŞAHİN DE GENÇ ÇİFTİ YALNIZ BIRAKMADI

Valilik ve İl Müftülüğünün devreye girmesiyle aileler ikna edilirken kurum amirlerinin de devreye girmesiyle çiftin nikahı kıyıldı ve mutlu sona ulaşıldı. Şu an bir yıllık evli olduklarını söyleyen İbrahim Doğan, ‘Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok’ dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de durumdan haberdar olduktan sonra genç çifti yalnız bırakmadığı ve çiftin ihtiyaç duyduğu çeşitli ev eşyalarını alarak altın hediye ettiği de öğrenildi. Yaşadıkları süreci anlatan ve mutlu sona ulaştıklarını söyleyen İbrahim Doğan, ‘Biz şu an bir yıllık evliyiz. Şu an çok iyiyiz. Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. İstediğimiz buydu, o da oldu.’ ifadelerini kullandı.