Sulu patates yemeği 6 yaşındaki çocuğu öldürüyordu

Sulu patates yemeği 6 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep oluyordu. Sobanın üzerinde pişen sulu patates yemeğini 6 yaşındaki Muhammet Emir, yemeği yedikten sonra nefes alamaz hale geldi ve hastanelik oldu.

Sulu patates yemeği 6 yaşındaki çocuğu öldürüyordu

Kars’ta yaşanan olayda 6 yaşındaki Muhammet Emir, annesinin dışarıda olduğu esnada sobanın üzerinde pişen sulu patates yemeğini yedi. Yemeği yedikten sonra nefes alamaz hale gelen Muhammet Emir’in soluk borusu girişi, yemek borusu girişi, ses telleri, sol ve sağ akciğerlerinde yanığa bağlı ciddi hasarlar oluştu ve küçük çocuk 6 gün komada kaldı.

SOBANIN ÜSTÜNDE PİŞEN PATATES YEMEĞİ HAYATINI KABUSA ÇEVİRDİ

Olay, Kars’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 6 yaşında olan Muhammet Emir, sobanın üstünde pişen sulu patates yemeğini yedikten sonra hastanelik oldu. Ölümden döndüğü öğrenilen küçük çocuğun sıcak yemeği yedikten sonra nefes alamamaya başladığı ve acilen hastaneye kaldırıldığı bilgisine yer verildi. Hastanede tedavi altına alınan Muhammet Emir’in nefes borusunun giriş deliği, ses telleri ve yemek borusunun etrafında ciddi yanıklar oluştuğu tespit edildi.

sulu-patates-yemegi-6-yasindaki-cocugu-olduruyordu.jpg

6 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Annesinin dışarıda olduğu esnada sobanın üstünde pişen sulu patatesten yiyen minik Muhammet, yemeği yedikten sonra fenalaştı. Acilen Digor İlçe Hastanesi’ne kaldırılan minik çocuk, buradaki ilk müdahalesinin ardından Kars Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Minik Muhammet Emir, nefes alamaz hale gelince nefes borusunun üstünden trakeostomi ismi verilen bir delikle havalandırma sağlandı. Genel durumu kötü olduğu tespit edilen ve bilinç ve şuur kapalılığı, sıcak yemeğe bağlı olarak yemek borusu girişi, soluk borusu girişi, ses telleri, sol ve sağ akciğerlerde yanığa bağlı olarak ciddi hasarlarla Elazığ’a özel hastaneye sevk edildi. Elazığ’da özel bir hastanede 6 gün boyunca komada kalan Muhammet Emir’in Kulak Burun Boğaz Bölümü’ndeki doktorların da desteğiyle yemek borusunun etrafı, nefes borusunun üst kısmı ve ses tellerinin olduğu yerlerdeki hasarlar toparlandı ve boğazındaki delik kapatıldı. Muhammet Emir’in sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildiği bilgisine de yer verildi.