Yaz Aylarında hayvan sağlığı için çalışıyorlar!

Veteriner hekimler, yaz aylarında mera ve yaylalara taşınan hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sürdürmeleri için görevlerine devam ediyor.

Yaz Aylarında hayvan sağlığı için çalışıyorlar!

Evcil hayvanlardan vahşi hayvanlara, küçükbaş-büyükbaş hayvanlardan kümes hayvanlarına kadar birçok türün üretimi, tedavisi ve korunması veteriner hekimler tarafından yapılmaya devam ediyor. Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise zorlu doğa koşullarını aşarak hayvanlara aşı yapıyorlar. Veteriner hekimler hayvanların sağlığı için dağa taşa aldırış etmeden çalışmaya devam ediyorlar. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yüksekte bulunan mera ve yaylalara taşınan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamak üzere veteriner hekimler sabahın erken saatlerinde görevleri başına geçiyorlar.

yaz-aylarinda-hayvan-sagligi-icin-calisiyorlar.jpg

DAĞ TAŞ DEMEDEN HAYVANLARA ULAŞIYORLAR
Veteriner Hekimler; kedi, köpek, kuş gibi evcilleştirilmiş hayvanlar, keklik, yaban domuzu, ceylan gibi vahşi hayvanlar, koyun, keçi, sığır gibi küçükbaş-büyükbaş hayvanlar ve tavuk, hindi, ördek gibi kümes hayvanlarının üretimi ve tedavileri, hayvan ırklarının ıslahı ve yetiştirilmesi, verimliliklerinin artması, sağlıklarının korunması, hastalıkların tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, iguana, bukalemun, şempanze gibi egzotik hayvan yetiştiriciliği ve tedavileri, et, süt, bal gibi hayvansal ürünlerin insan sağlığına uygunluğunun denetimi, gıda hijyeni ve kontrolü, hayvansal ürünlerde kirlenme ve çevre kirliliği konularıyla da gayet yakından ilgileniyorlar. Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yüksek dağ köylerinde bulunan hayvanların yanına ulaşmak için büyük çaba gösteriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın programlı aşılama kampanyası çerçevesinde ilçeye bağlı köylerde çalışmalarını devam ettiren ekipler zorlu doğa koşullarını aşarak küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara ulaşarak salgın hastalıklara karşı hayvanları korumak için aşılarını yapıyorlar.

yaz-aylarinda-hayvan-sagligi-icin-calisiyorlar-001.jpg

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Özgül, veteriner sağlık hizmetlerinin ilçe genelinde titizlikle çalışmalırının devam ettiğine dikkat çekerek "Hayvan sağlığı ve hayvan refahının korunmasının yanı sıra, hastalıkların önlenerek halk sağlığının korunması amacıyla, il genelinde hazırlanan plan, program ve projeleri uygulayarak, hayvan hastalık ve zararlılarına karşı koruyucu hizmetler yürütmeye devam ediyoruz. Bakanlığımız tarafından programlanan aşılama kampanyasında dahilinde İl Müdürlüğümüzün talimatlarına uygun olarak ilçemiz genelinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda aşılama çalışmalarımız aralıksız sürdürülüyor. Veteriner sağlık ekiplerimiz, zaman zaman coğrafi açıdan zorluklara karşı mücadele ederek bu hizmeti veriyorlar. Ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışarak ilçemiz genelinde aşılanmadık hayvan bırakmıyor" ifadelerini kullandı.