İstanbul Sivas hızlı tren seferleri başladı! İki kent arasındaki mesafe kısaldı

İstanbul ile Sivas arasında sefer yapacak olan yüksek hızlı trende bugün itibarıyla seferler başladı. Bugünkü açılış töreniyle yüksek hızlı trendeki ilk sefer gerçekleşti. İki kent arasındaki mesafenin kaç saate düştüğü merak ediliyor.

İstanbul Sivas hızlı tren seferleri başladı! İki kent arasındaki mesafe kısaldı

Uzun bir süredir gündemde olan ve merakla beklenen projeler arasında yer alan İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, bugün düzenlenen törenle açıldı. İstanbul’dan Sivas’a otobüs yolculuğu tam 13 saat 50 dakika sürüyordu. İki kent arasındaki bu mesafeyi kısaltmak ve ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla başlatılan proje tamamlandı ve İstanbul-Sivas arasında yolculuk yapacak olan yüksek hızlı trende seferler bugün itibarıyla başladı.

SEYAHAT SÜRESİ 7 SAATE DÜŞTÜ

İstanbul2dan Sivas’a veya Sivas’tan İstanbul’a yolculuk yapmak isteyen bir kişinin otobüs yolculuğu tam 13 saat 50 dakika sürüyordu. İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile bu süre 7 saat 50 dakikaya düştü. Bu sabah saat 08.40’ta ilk sefer yapıldı. Bugün yapılan törenle başlayan sefer, Söğütlüçeşme İstasyonu’ndan kalkan trenle yapıldı. Yolcular ise daha ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

istanbul-sivas-hizli-tren-seferleri-basladi-iki-kent-arasindaki-mesafe-kisaldi.jpg

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Bugün ilk seferin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ile AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler ile Bazı AK Partili Milletvekilleri de katılım gösterdi. Törende konuşma yapan Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, bugün hareket edecek trenlerle ilgili toplam 803 yolcuya biletleme yapıldığını, bunun 370’inin İstanbul2dan direkt Sivas’a giden Sivaslı yolcular olduğunu belirtti. İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, 483 yolcu kapasitesine sahip setler halinde kullanılacak. Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te duracak.