1.20 faizli konut kredisi başvuruları! İlk Evim desteği BAŞLIYOR İşte başvuru şartları

İlk evini alacaklar için İlk Evim kampanyası ile ev sahibi olmak artık daha kolay. İlk kez ev sahibi olacaklara özel hazırlanan bu paket ile ilgili tüm detaylar ve başvuru şartları araştırılıyor. Başvurular başladı mı merak ediliyor.

1.20 faizli konut kredisi başvuruları! İlk Evim desteği BAŞLIYOR İşte başvuru şartları

İlk Evim konut kampanyası ile ilgili başvuru detayları ve başvuruların başlayacağı tarih araştırılıyor. İlk kez ev sahibi olacaklara özel başlatılacak olan bu kampanya ile ev sahibi olmak artık çok daha kolay. 1.20 faiz ve 15 yıl vade olması beklenen bu kampanya sayesinde çok sayıda kişi ilk kez ev sahibi olabilecek. Sadece ilk kez ev sahibi olacak kişilerin başvuruda bulunabileceği bu kampanyaya halihazırda evi bulunan veya daha önce ev sahibi olmuş kişiler başvuramayacak. İşte İlk Evim 1.20 faizli konut kredisi desteği ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

İLK EVİM BAŞVURU TARİHİ

İlk Evim paketi ile ilgili en çok araştırılanların başında başvuru tarihi geliyor. İlk defa ev alacaklara sunulan devlet desteği ile 1.20 faizli konut kredisi ile vatandaşlar 15 yıl vade ve 1.20 faizli ilk evim kampanyasına başvuruda bulunabilecek. Gözler başvuru tarihine çevrilirken yapılacak açıklamalar da merakla takip ediliyor. 1.20 faizli 15 yıl vadeli İlk Evim konut kredisi ile ilgili çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmaların tamamlanması sonrasında söz konusu paketin yılsonuna kadar Meclis’te yer alması ve TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. Başvuru tarihi ve diğer tüm detaylarla ilgili açıklamanın çalışmalar tamamlandıktan sonra yapılacağı öngörülüyor.

1-20-faizli-konut-kredisi-basvurulari-ilk-evim-destegi-basliyor-iste-basvuru-sartlari.jpg

İLK EVİNİ ALACAKLARA DEVLET DESTEĞİ

İlk evini alacaklara devlet desteği sunulacağını duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, müjdeyi vermiş ve Orta Vadeli Program kapsamında ilk evini alacaklara verilecek destekle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; ‘Bu kapsamda katılım Finansa ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimi daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz.’

1-20-faizli-konut-kredisi-basvurulari-ilk-evim-destegi-basliyor-iste-basvuru-sartlari-001.jpg

İLK EVİM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

1.20 faizli İlk Evim konut kredisi ile ilgili başvuru şartları da merak edilenler arasında. Bu destek kapsamında başvuru şartları neler olacak merak ediliyor. Bu destek programında ilk kez ev alacak olanlara 1.20 oranında faiz uygulanması bekleniyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç evi olmayan ve ilk kez ev sahibi olacak kişiler yararlanabilecek. Kredi vadesinin ise 15 yıl olması bekleniyor. Mevcutta evi bulunanlar veya daha önce ev sahibi olmuş kişiler bu desteğe başvuruda bulunamayacak.