Emeklilere gece yarısı MÜJDESİ! İndirim haberini Bakan bizzat duyurdu

Emeklilere özel bir indirim haberi geldi. İndirim haberini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bizzat açıkladı. Emeklilere yüzde 10 indirimli seyahat hakkı. Emekli vatandaşlar trenlerde yüzde 10 indirimli seyahat edebilecek.

Emeklilere gece yarısı MÜJDESİ! İndirim haberini Bakan bizzat duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilere özel indirim haberini duyurdu. Bakan Uraloğlu’nun yaptığı açıklama merakla takip edilirken indirimin detayları da araştırılıyor. Emekli vatandaşlara tren biletlerinde yüzde 10 indirim uygulanacak. Bakanlığa ait trenlerde geçerli olacak olan bu indirimle ilgili araştırmalar sürüyor. 2024 Emekliler Yılı kapsamında başlatılan bu uygulama ile emekliler, bakanlığa ait trenlerde yüzde 10 indirimli seyahat edebilecek. İşte detaylar…

EMEKLİLER YÜZDE 10 İNDİRİMLİ SEYAHAT EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmişti. Emekliler Yılı’na özel indirim düzenlemesi geldi. İndirim haberini Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu. Yeni düzenleme ile emekli vatandaşlar, Bakanlığa ait olan trenlerde yüzde 10 indirimli seyahat edebilecek.

İNDİRİMDEN YARARLANMAK İÇİN EMEKLİ OLDUĞUNU GÖSTEREN BELGE YETERLİ

Bakanlığa ait trenlerde emeklilere özel uygulanacak olan yüzde 10 indirimle ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, uygulamanın 30 Mart itibariyle başlayacağını belirtti ve indirimden yararlanmak için e-Devlet üzerinden veya bir resmi kurumdan alınacak olan emekli olduğunu gösteren belgenin yeterli olacağını aktardı. Bu indirim tüm emekli vatandaşları kapsayacak ve bir yıl boyunca geçerli olacak.

emeklilere-gece-yarisi-mujdesi-indirim-haberini-bakan-bizzat-duyurdu.jpg

BAYRAMDA EK SEFER YAPILACAK

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla artan yolcu talebini karşılamak için gerekli önlemlerin alındığını da açıklamasına ekleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili ve okullardaki ara tatili kapsayan 5-15 Nisan tarihleri arasında ek yüksek hızlı tren seferleri ve diğer trenlerde kapasite artışına gidildiği bilgisine de yer verdi. Bayram dolayısıyla trenlerde ek seferlerin başlayacağını aktaran Bakan Uraloğlu, ‘Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan’dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağız.’ dedi. Uygulanacak olan ek seferlerle birlikte günlük karşılıklı sefer sayısı Ankara-İstanbul hattında 13’ten 14’e, Konya-İstanbul hattında 4’ten 5’e yükselecek. Ankara-Konya hattında Cuma ve Pazar günlerine ek olarak Cumartesi günü için de sefer konulacak. Yüksek hızlı trenlerdeki yeni seferlerin tatil döneminin ardından da devam edeceği öğrenildi.