Emekliye TARİHİ MÜJDE Bakan Şimşek’ten bu sabah 08.45'te geldi! Ek Para ve özel ikramiye jesti

Bakan Şimşek, milyonlarca emekliye tarihi müjdeyi bu sabah verdi. 4A 4B 4C emeklisi, 08.45’te aldığı güzel haberle güne iyi başladı. Emekliye ek para ve özel ikramiye sürprizi var.

Emekliye TARİHİ MÜJDE Bakan Şimşek’ten bu sabah 08.45'te geldi! Ek Para ve özel ikramiye jesti

Emekliye TARİHİ MÜJDE Bakan Şimşek’ten bu sabah 08.45'te geldi! Ek Para ve özel ikramiye jesti - 4A 4B 4C emeklisi için sabah müjdesi bu defa Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Seçimden hemen sonra emekliye özel yeni düzenlemeler geliyor. Milyonlarca emekli için ek para ve özel ikramiyesi var. Tarihler belli olduğu, emekliye verilecek ödemelerle ilgili detaylar ortaya çıktı. Tüm emekliler yeni ödemelerden faydalanabilecek. Bayram ikramiyesinden ve promosyonlardan hariç olarak emeklinin hesaplarına ek ödeme fırsatları yatacak. Emekliler elektrik faturası yardımı, doğalgaz faturası yardımı, gıda desteği gibi birçok ayrıcalıktan faydalanma imkanını elde edecek. Emekliye tarihi müjde ile ilgili detaylar haberimizde…

Türkiye'deki enflasyon ve hayat pahalılığı en çok emekli vatandaşları etkiliyor. Ocak 2024 emekli zammı son derece yüksek olmuştu fakat Enflasyonun bir türlü düşmemesi ile birlikte bu zamlarda adeta eriyip bitti. Bu sebeple emekli vatandaşlar bir süredir zor günler geçiriyor. Seçim öncesi emeklinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ek para talepleri vardı. Ayrıca ek zam beklentisi de son derece yüksekti. Ancak 31 Mart seçimlerine sadece saatler kalmasına rağmen emekliler için yeni bir haber gelmedi. 4A 4B 4C emeklisine seçim sonrası için müjde var. 17 milyon emekliyi ilgilendiren yeni son dakika gelişmesini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek müjdeledi. Emekliler bu güzel haberle birlikte sevinçten havalara uçacak.

emekliye-mujde-1.jpg

EMEKLİYE 3 YENİ ÖDEME GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz aylarda 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etmiş ve bir dizi yeni düzenleme geleceğini duyurmuştu. Emekli maaşı alan 17 milyon Vatandaş da bu açıklama ile birlikte umutlanmış ve seçim öncesinde ilave zam beklentisi içine girmişti. Emeklinin beklediği ilave zam haberi ne yazık ki gelmedi. Ancak seçim sonrası için yeni gelişmeler gündemde.

Emekli maaşı alan Milyonlarca kişi için seçimin hemen ardından yeni destek paketleri devreye alınacak. Cumhurbaşkanı talimatı ile tüm bakanlıklar emekliye özel düzenlemeler için harekete geçmişti. Seçimlerin tamamlanmasından sonra emekli kartı uygulaması devreye girecek. Bu kart sayesinde emekliler doğalgaz tüketimi desteği, elektrik tüketim desteği ile Gıda desteği alma şansına sahip olacak.

emekliye-mujde-2.jpg

EKONOMİ BAKANI MEHMET ŞİMŞEK ONAY VERDİ

Emekli kart Aslında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devreye alınacak. Ancak bütçe konusunda onay süreci ekonomi Bakanlığından yani Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geçiyor. Konu ile ilgili Mehmet Şimşek onay verdi. Milyonlarca emekli bu kart sayesinde artık faturalarını daha rahat bir şekilde ödeyecek aynı zamanda market alışverişlerinde daha hesaplı bir şekilde yapma şansına sahip olacak.

emekliye-mujde-3.jpg

EMEKLİ KART KİMLERE VERİLECEK

Peki emekli kart kimlere verilecek hangi emekliler bu haktan faydalanabilecek nokta emekli kartı uygulamasının ilk etapta sadece en düşük emekli maaşı alanlara yönelik olacağı öğrenildi. 4A 4B 4c emeklisi olup maaşı 10.000 TL olan emekliler emekli kartı uygulamasına dahil olabilecek. Ancak şu anda tüm emeklilerin bu konuda önemli bir talebi var. Önümüzdeki günlerde uygulamanın kapsamının genişleyebileceği de konuşuluyor.

Emekli kartı uygulamasının devreye gireceği tarih henüz kesin olarak açıklanmadı. Ancak 31 Mart seçimlerinden hemen sonra TBMM'nin çalışmaya başlaması ile birlikte kanun teklifinin meclis genel kuruluna sunulacağı düşünülüyor. Yani emekli kartı uygulamasının nisan ayı ortalarında hayata geçmesi bekleniyor.