Maaşlar Güncellendi! Son Dakika YENİ ZAM Müjdesi Verildi

Son dakika haberi… O maaşlar güncelleniyor. Yeni zam haberi verildi. İşte milyonları ilgilendiren maaş zammı müjdesinin detayları…

Maaşlar Güncellendi! Son Dakika YENİ ZAM Müjdesi Verildi

O maaşlara zam geliyor. Temmuz zammı için geri sayım başlarken sadece asgari ücretli ve emekliler değil aynı zamanda memurlar ve Sosyal Yardım alanlarda zam hesaplaması yapmaya başladı. Peki, Temmuz ayında sosyal yardımlara ne kadar zam gelecek? 65 yaş aylığı engelli maaşı, SED ödemeleri ve evde bakım maaşı Temmuz 2024 kaç TL olacak? Milyonlarca kişinin merakla beklediği sosyal yardım zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaşlar güncelleniyor, yeni zam oranları kuruşu kuruşuna belli oldu.

Temmuz zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın gündeminde. Asgari ücret memur maaş zammı ve emekli maaş zammı için geri sayım devam ederken bir yandan da sosyal yardım zammı hesaplanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu şu ana kadar 3 aylık enflasyon verisini açıkladı. Ocak ve Temmuz dönemine ait 6 aylık Enflasyonun belli olması ile birlikte maaş zammı oranları da kesinlikle kazanacak. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri ortaya çıktı. Peki enflasyon tahminlerine göre temmuz zammı ne kadar olacak? Memur maaş zammı ile sosyal yardımlar ne kadar artacak? Merakla beklenen son dakika gelişmesinin detayları belli oldu.

maaslar-guncellendi-son-dakika-yeni-zam-mujdesi-verildi-1.jpg

TEMMUZ AYI ZAM HESABI YAPILDI

Mynet'ten derlenen habere göre Temmuz 2024 zam hesabı ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri doğrultusunda beklenen zam oranı yüzde 25 oldu. Memur ve emekli maaşlarına bu yıl Temmuz ayında da ortak bir zam yapılması planlanıyor. Henüz refah payı zammı belli değil ancak Uzmanlar tahmini hesaplamalar üzerinden yeni sosyal yardımları da açıkladı.

maaslar-guncellendi-son-dakika-yeni-zam-mujdesi-verildi-2.jpg

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

Memur maaş zammı aynı zamanda sosyal yardım alan vatandaşları da yakından ilgilendiriyor. Çünkü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen sosyal yardımlar Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artıyor. Temmuz ayında da memur maaşlarının güncellenmesi ile birlikte evde bakım maaşı, SED ödemeleri, 65 yaş maaşı, Engelli maaşı gibi sosyal yardımlarda değişecek. Ayrıca kıdem tazminatı tavan miktarı da yine memur maaş kat sayısı oranında artacak.

maaslar-guncellendi-son-dakika-yeni-zam-mujdesi-verildi-3.jpg

ZAMLI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ VE KIDEM TAZMİNATI 2024

Memur maaş zammı ile birlikte artacak ilk ödemelerden Biri kıdem tazminatı olacak. Ocak 2024 itibarıyla kıdem tazminatı miktarı memur maaş katsayısı oranında belirlenmiş ve binde 7.59 damga vergisi kesilmeden 35.057 TL olmuştu. Eğer enflasyon tahminlerine göre memur maaşlarına %20 oranında artış yapılırsa yeni kıdem tazminatı tavan miktarı 42.068 TL olacak.

65 yaş aylığı ise şu anda 3.504,84 TL olarak ödeniyor. Temmuz ayında memur maaşlarına %20 oranında zam gelmesi durumunda yeni 65 yaş aylığı 4206 TL olacak.

Ocak ayında yapılan zamla birlikte %40 69 arası engellilere ödenen maaş 2.797,81 TL %70 ve üstü engellilere ödenen maaş ise 4196,70 TL olmuştu. %20 artış yapılması sonrası %40 69 arası engelliler için ödenen yeni maaşlar 3357 TL, %70 ve üstü engelliler için ödenen yeni Maaşlar ise 5036 TL olacak.

2024 yılının ocak Temmuz dönemi için belirlenen evde bakım maaşı 7608 TL olmuştu. Memur maaş katsayısı Temmuz ayında %20 artarsa yeni Maaşlar 9130 olarak ödenmeye başlanacak.

SED ödemeleri de Temmuz’da artacak ödemeler arasında yer alıyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemelerine yüzde 20 zam gelmesi halinde ödeme miktarı ortalama 6505 TL olacak.