PTT 2500 TL Bayram harçlığı! Başvuru şartları belli oldu

PTT Bayram harçlığı kimlere verilir? PTT 2500 TL Bayram harçlığı ne zaman ödenecek? İhtiyaç sahibi vatandaşlar için verilecek Bayram harçlığı ile ilgili detaylar belli oldu.

PTT 2500 TL Bayram harçlığı! Başvuru şartları belli oldu

Bayrama sayılı günler kala PTT Bayram harçlığı gündeme geldi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler bayram öncesi her türlü ödemeyi yakından takip ederken PTT Bayram harçlığı verecek mi sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Türkiye'deki milyonlarca vatandaş Ramazan Bayramı’nı rahat geçirmek amacıyla verilecek olan destek ödemelerini takip ediyor. Son günlerde PTT'den 2.500 TL'lik Bayram harçlığı verileceği yönünde birçok iddiada gündeme geldi. Peki PTT Bayram harçlığı verecek mi? 2500 TL Bayram harçlığı nasıl alınır?

81 İLDE 2500 TL BAYRAM HARÇLIĞI ÖDEMESİ

Son dönemlerde Ramazan Bayramı'na özel olarak Bayram harçlığı verileceği yönünde iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. 81 ilde 2500 TL'lik Bayram harçlığı ödemesi yapılacağı konuşuluyor. Ödemelerin PTT üzerinden başvuru şartı ile alınacağı da gelen bilgiler arasında. Peki bayram harçlığı verilecek mi ne zaman verilecek? Son gelen bilgilere göre PTT'ye bayram öncesi ihtiyaç sahibi kişilere Bayram harçlığı ödemesi yapacak. 2.500 TL tutarında Bayram harçlığı almak için e-devlet üzerinden başvuru yapmak gerekiyor.

sed-yardimi-1.jpg

E-DEVLET BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

PTT 2500 Bayram harçlığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Sosyal yardım alan vatandaşlar Bayram harçlığı almak için de başvurularını yapabiliyor. TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak e-devlet üzerinden aile Bakanlığı sekmesi altına ulaşabilir Burada bayram harçlığı ödemesi bölümünü doldurabilirsiniz. Bayram harçlığı vatandaşları tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olarak veriliyor. Sadece sosyal yardım alan kişiler bu ödemelerden yararlanma şansına erişiyor.

2500 TL BAYRAM HARÇLIĞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

PTT'den Bayram harçlığı ödemeleri form dolduran vatandaşlara veriliyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 10 11 12 Nisan tarihlerinde kutlanacak. Ödemeler ise Ziraat Bankası ve PTT aracılığıyla Nisan ayının ilk haftasında yapılacak. 2500 TL Bayram harçlığı ödemeleri kaymakamlıklar ve Aile Bakanlığı bütçesinden sadece dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişiler için veriliyor. Bayram harçlığı alabilmek için hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Şartlara uygun olan vatandaşlar başvuru yaparak ödeme alma hakkına sahip oluyor.