Asgari Ücrete Ara Zam Onaylandı! İşte Tarih

Asgari ücrete 2. Zam var mı? Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı netleşti.

Asgari Ücrete Ara Zam Onaylandı! İşte Tarih

Asgari ücretli milyonlarca kişinin gündeminde temmuz zammı var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde net bir açıklama yapmış ve asgari ücrete tek zam olacağını temmuzda zam gelmeyeceğini düşün duyurmuştu. Ancak Asgari ücretlilerin bu konuda ciddi bir tepkisi ve beklentisi var. Peki temmuzda asgari ücrete zam yapılacak mı?

Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ederken ünlü Ekonomist bomba bir iddiayı gündeme getirdi. Milyonlarca çalışanın talebi Temmuz ayında Asgari ücretin bir kez daha güncellenmesi. Ancak geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir açıklama yapmış ocakta yapılan asgari ücret zammının Temmuz ayı da hesaplanarak yapıldığını söylemişti. O nedenle asgari ücrete yeni bir zam gelmeyeceği kesin ve net olarak açıklanmıştı. Ekonomist Şeref Oğuz ise asgari ücretle çalışanları heyecanlandıran yeni bir açıklama yaptı. Peki asgari ücrete temmuz zammı var mı?

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI VAR MI?

Çalışanlar asgari ücret zammı için geri sayıma devam ediyor. Hükümet her ne kadar zam konusunda kapıları kapatmış olsa da asgari ücretle çalışanların hala umudu var. Çalışanlarının umutlarını artıran açıklamayı ise Ekonomist Şeref oğuz'dan geldi.

Asgari ücret zammı için masada yeni çalışmalar olduğunu belirten ünlü Ekonomist tarih bile verdi. Kulis bilgilerine ulaştığını belirten Şerefe Oğuz, Asgari ücrete artış yapılmak zorunda olduğunu belirterek Temmuz ayında mutlaka yeni bir zam geleceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SON KARARI VERECEK

Asgari ücret zammı için karşı çıkan ismin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olduğunu belirten Şeref Oğuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ise zam yapılmasını istediğini dile getirdi. Son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söyleyeceğini belirten ünlü Ekonomist, hükümetin memur maaş katsayısını sürekli arttırmak yerine Asgari ücretli için bir çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

TEMMUZ YERİNE EYLÜL'DE YAPILABİLİR

Asgari ücret zammı ile ilgili hükümetin masasında 4-5 farklı çalışma olduğunu da iddia eden ünlü Ekonomist Şeref Oğuz, asgari ücret zammı için yılın 3. Çeyreğini işaret etti. Temmuz ayında yapılmak yerine Eylül ayında bir asgari ücret zammı yapılmasının muhtemel olduğunu da belirten Ekonomist, Enflasyonun bazı etkisi ile 20-22 puan birden düşeceğini ancak bunun ardından asgari ücret zammı yapılacağını dile getirdi. Hem işverenin hem de çalışanın rahatlaması için en uygun tarihin Temmuz ayı olduğunu dile getiren Ekonomist, aynı zamanda bunun hükümet içinde olumlu bir gelişme olacağını dile getirdi.