Emeklilik yaşı 6 yıl öne çekiliyor! 50 yaş erken emeklilik TBMM’de onaylandı

50 yaşında erken emeklilik fırsatı geldi. Emeklilik yaşı tam 6 yıl öne çekiliyor. Karar TBMM'de onaylandı.

Emeklilik yaşı 6 yıl öne çekiliyor! 50 yaş erken emeklilik TBMM’de onaylandı

Erken emeklilik fırsatları çalışanların gündeminden düşmüyor. Özellikle EYT'yi kaçıran Milyonlarca kişi yeni bir emeklilik fırsatı için SGK'dan açıklama bekliyor. Son dönemlerde erken emeklilik konusunda birçok adım atıldı. Bunlardan biri de şu anda mecliste bulunan kademeli emeklilik sistemi ve prim indirimi. Milyonlarca vatandaş bu fırsatlardan yararlanmak için şartları ve detayları merak ediyor. Yeni emeklilik sistemi ile birlikte emeklilik yaşı 6 yıl öne çekiliyor. Böylelikle 50 yaş altı erken emeklilik fırsatı da vatandaşı bekliyor. Peki kademeli emeklilik çıktı mı? Kademeli emeklilik kimleri kapsıyor? Merakla beklenen erken emeklilik tablosu ve detaylar haberimizde…

4A 4B 4C'li olarak çalışan milyonlarca vatandaş emeklilik yaşını daha öne çekmek amacıyla her türlü kanunu yakından takip ediyor. Son olarak EYT yasası ile milyonlarca kişi erken emeklilik hakkına sahip olmuştu. Ancak EYT'yi kıl payı kaçıran özellikle sigorta başlangıç tarihi 2000 ve sonrası olan vatandaşlar da yeni düzenlemeleri takip ediyor. Yeni erken emeklilik fırsatları merakla beklenirken TBMM gündemine gelen kademeli emeklilik düzenlemesi herkesin gündeminde. Yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca kişiye 6 yıla yakın erken emeklilik imkanı çıkacak. Kademeli emeklilik düzenlemesi sayesinde 50 yaş altı emeklilik mümkün olacak. Peki kademeli emeklilik çıktı mı? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? İşte 50 yaş altı erken emeklilik fırsatları ile ilgili yeni detaylar…

6 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI GELİYOR

Türkiye'de son düzenleme ile birlikte emeklilik koşulları vatandaşlar için bir hayli zorlayıcı hale gelmişti. Çalışma hayatı içinde uzun yıllar boyunca yer alan milyonlarca vatandaş erken emeklilik için yeni fırsatları değerlendirmek istiyordu. EYT yasası geçtiğimiz yıl kabul edildi ancak şartları olduğu için birçok kişi de kapsam dışı kaldı. Ancak kademeli emeklilik ya da kısmi emeklilik olarak bilinen yeni düzenleme sayesinde çok sayıda vatandaşa erken emeklilik yolu artık açılıyor.

prim-indirimi-1.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Kademeli emeklilik düzenlemesi ile ilgili son gelişmeler çalışan milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Torba yasa maddeleri arasında bulunan kademeli emeklilik düzenlemesi şu anda TBMM'de bekliyor. Ancak meclis yerel seçimler nedeniyle tatilde. O sebeple de seçimden hemen sonra düzenlemenin gündeme gelmesi ve TBMM'de görüşülerek onaylanması bekleniyor.

PRİM İNDİRİMİ DE GELİYOR

Milyonlarca kişi tarafından kademeli emeklilik düzenlemesi heyecanla beklenirken bir yandan da prim indirimi gündeme gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada milyonlarca bağ-kurlu için prim indirimi düzenlemesinin nisan ayı ortalarında çıkacağını duyurmuştu. Hem kademeli emeklilik hem de prim indirimi düzenlemesinin en geç nisan ayı ortalarında meclisten geçerek yasalaşacağı tahmin ediliyor.