En düşük emekli maaşı SON DAKİKA belli oldu! Temmuz’da bu kadar olacak

En düşük emekli maaşı Temmuz’da ne kadar olacak? Son dakika zam oranı belli oldu. İşte emekliyi bekleyen yeni zamlar…

En düşük emekli maaşı SON DAKİKA belli oldu! Temmuz’da bu kadar olacak

En düşük emekli maaşı SON DAKİKA belli oldu! Temmuz’da bu kadar olacak!

Emekli maaş zammı son günlerde milyonlarca vatandaşın gündemindeki tek konu haline geldi. Temmuz ayında maaşlara yapılacak artış için hesaplamalar şimdiden başlarken özellikle en düşük emekli maaşı kaç TL olacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevlet Yılmaz, emeklilerle ilgili yürütülen bir çalışma olduğunu dile getirmişti. Sosyal Güvenlik müşaviri Emin Yılmaz emeklinin Merak ettiği sorulara cevap verdi. Peki en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Temmuzda Emekliye ne kadar zam geliyor?

17 milyon emekli vatandaşın gündemindeki tek konu Temmuz ayında emekli maaş zammı oldu. Seçim öncesi bekledikleri zam haberini alamayan emekliler şimdi gözünü Temmuza çevirirken yavaş yavaş rakamlardan netleşmeye başladı. Emekliye ne kadar kaç TL zam yapılacak, emekli maaşları artacak mı, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak gibi soruların yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Emekli zammı ile ilgili yeni gelişmeler de var. Çok sayıda vatandaşı ilgilendiren enflasyon verileri açıklandıkça emekli maaş zammı oranları belli oluyor ancak uzmanlardan yeni tahminler geldi. Peki Emekliye ne kadar zam yapılacak? Temmuz ayında en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? SGK müşaviri Emin Yılmaz bu soruları Tek Tek yanıtladı.

en-dusuk-emekli-maasi-son-dakika-belli-oldu-temmuzda-bu-kadar-olacak-1.jpg

EMEKLİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

SGK müşaviri Emin Yılmaz emekliler için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Özellikle son dönemlerde fatura desteği gibi konuların gündeme geldiğini hatırlatan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekliler yılı ilan ettiğini vurguladı. Enerji desteği ulaşım desteği barınma desteği Finans desteği refah payı ve tatil gibi desteklerin hazırlandığını belirten Yılmaz, emeklileri rahatlatacak yeni düzenlemelerin yolda olduğunun müjdesini verdi.

Ulaştırma Bakanlığına bağlı trenler de emekliye yüzde 10'luk bir İndirimin söz konusu olacağını belirten SGK müşaviri, aile hazırda fatura desteğinden Emeklilerin de yararlanabileceğini ve doğalgazda ise aylık 188 ile 438 TL bir destek ödemesi yapılacağını ifade etti. Yine emeklilere elektrik tüketim desteği ile verileceğini belirten Yılmaz gelir testine tabi tutulan vatandaşların bu ödemeleri alabileceğini ifade etti.

en-dusuk-emekli-maasi-son-dakika-belli-oldu-temmuzda-bu-kadar-olacak-2.jpg

HANGİ EMEKLİLER DESTEK ALACAK?

Emekliye hazırlanan yeni destek paketinin kimlere verileceği de merak konusuydu. Şu ana kadar Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan 44 destek Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor. SGK müşaviri Emin Yılmaz emekliler konusunda verilecek olan desteklerin de yine gelir durumuna göre yapılacağını belirtti. Yani hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde Aile Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerden emekli maaşı alanlarda faydalanabilecek.

en-dusuk-emekli-maasi-son-dakika-belli-oldu-temmuzda-bu-kadar-olacak-3.jpg

TEMMUZ'DA EMEKLİ KÖK MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaş zammı da gündemdeki konular arasında yer alıyor. SGK müşaviri Emin Yılmaz Temmuz'da emekli maaşlarına 2 ayrı düzenleme yapılacağını söyledi. Bunlardan biri kök maaş zammı olacak. Yani enflasyon ve refah payı oranında kök maaş artışı emeklileri bekliyor. Aynı zamanda en düşük emekli maaşına da Cumhurbaşkanı kararı ile yine enflasyon ve refah parayı göz önünde bulundurularak artış yapılacak.

SGK müşaviri Emin Yılmaz Temmuz ayı için zam tahminlerini de açıkladı. Yılmaz emekliler için beklediği zam oranının yüzde 24 oranında olduğunu dile getirdi.

en-dusuk-emekli-maasi-son-dakika-belli-oldu-temmuzda-bu-kadar-olacak-4.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZDA KAÇ TL OLACAK?

Şu anda en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak ödeniyor. SGK müşaviri Emin Yılmaz Temmuz ayında enflasyon zammı olarak kök maaşlara %24 oranında bir artış beklediğini söyledi. 7 milyon vatandaşın ise en düşük emekli maaşı aldığını belirten Yılmaz, taban aylığın 15.000 TL'ye kadar çıkmasını beklediğini söyledi.