İmamoğlu villa tartışmalarına son noktayı koydu

Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’den yeniden İBB Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu, günlerdir süren villa tartışmalarına son noktayı koydu. Canlı yayında hakkındaki iddialara yanıt veren İmamoğlu, ‘Bizim gizlimiz saklımız yok’ dedi.

İmamoğlu villa tartışmalarına son noktayı koydu

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kalırken CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV canlı yayınında gazeteci Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı. Canlı yayında hakkındaki iddialarla ilgili de konuşan İmamoğlu, günlerdir gündemden düşmeyen Emirgan’daki 3 villası ile ilgili de açıklama yaptı. İmamoğlu’nun Emirgan’da 1,6 milyar TL değerinde 3 villasının olduğu ve bu villaları mal beyanında göstermediği iddia edilmişti.

İMAMOĞLU İLE İLGİLİ GÜNDEM OLAN İDDİA

Siyasetin gündemi 31 Mart Pazar günü yapılacak Yerel Seçimler olmaya devam ediyor. Yerel Seçimlerde sonucu en çok merak edilen illerin başında gelen İstanbul’da AK Parti’nin adayı Murat Kurum ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu arasında kıyasıya rekabet devam ediyor. Yerel Seçim sürecinde çoğu aday mal varlığını açıklamış ve adayların mal varlıkları günlerce konuşulmuştu. Mal varlığını açıklayan adaylardan biri de İmamoğlu olmuştu. İmamoğlu ile ilgili Sarıyer Emirgan’da 1,6 milyar TL değerinde 3 villası olduğu ve bu evleri mal beyanında göstermediği şeklinde bir iddia ortaya atılmıştı.

imamoglu-villa-tartismalarina-son-noktayi-koydu.jpg

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Seçim süreci ve hakkındaki iddialarla ilgili Sözcü TV’de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, ‘Bizim gizlimiz saklımız yok. Oradaki mülkümüz İmamoğlu İnşaatın üzerinedir.’ dedi. Şirketin vergi rekortmenliği sıralamasına girmiş bir kuruluş olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, ‘Paravan şirket dedikleri İmamoğlu İnşaat. Bu şirket neredeyse 3 nesildir ticaretle uğraşan bir aile şirketi. Bu şirketin tarihinde de güzel anekdotlar var. Trabzon’da başlayan İstanbul Beylikdüzü’nde devam eden, vergi rekortmenliği sıralamalarına girmiş bir kuruluş.’ ifadelerine yer verdi. ‘

imamoglu-villa-tartismalarina-son-noktayi-koydu-001.jpg

GİZLİMİZ SAKLIMIZ YOK’

İmamoğlu İnşaatla ilgili açıklamalarına devam eden Ekrem İmamoğlu, ‘Ben neredeyse 35 yıllık Bağ-Kur’luyum. Binlerce kişi istihdam etmiş bir şirket. İmamoğlu İnşaat ticaret yapar. Kamu ile işi olmaz. Usulsüz iş yapmaz. En kişisel mal varlığımın dışında gerek olmadan eşimin de mal varlığını açıkladım. Aynı zamanda şirkette hissesi olan bir insanım. Bu daha önceki beyanlarımda da var. Bizim gizlimiz saklımız yok. Oradaki mülkümüz İmamoğlu İnşaatın üzerinedir.’ dedi.