İncirlik Üssü’nün adı değişti! MSB yeni kararı duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında İncirlik Üssü ile ilgili alınan yeni karar kamuoyuyla paylaşıldı. MSB’den yapılan açıklamada, İncirlik’te bulunan üssün isminin değiştiği belirtildi.

İncirlik Üssü’nün adı değişti! MSB yeni kararı duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İncirlik’teki üssün isminin değiştiğini duyurdu ve yeni ismi açıkladı. İncirlik/Adana’da bulunan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nın adı Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda 10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı olarak değiştirildi. Bu değişikliğin ardından İncirlik’e F-16 filosunun konuşlandırılacağı öğrenildi.

İNCİRLİK'TEKİ ÜS İLE İLGİLİ YENİ KARAR

Adana'daki İncirlik Üssü 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı ile ilgili alınan yeni kararı Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. İncirlik'teki üssün adı değişti ve üssün adı Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda 10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı oldu. Alınan karar Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.

incirlik-ussunun-adi-degisti-msb-yeni-karari-duyurdu-001.jpg

ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı haftalık bilgilendirme toplantısından önemli kararlar çıktı. Yapılan toplantıda terörle mücadeleden, İncirlik Üssü'ndeki değişiklik gibi dikkat çeken önemli kararlar çıktı. İncirlik'teki üssün adı Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda değiştirildi.

F-16 FİLOSU KONUŞLANDIRILACAK

Adana'da bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü) isim olarak değiştirildi ve Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Bu kararın Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda alındığı bilgisine yer verilirken değişiklik sonrasında İncirlik'e F-16 filosu konuşlandırılacağı öğrenildi.

incirlik-ussunun-adi-degisti-msb-yeni-karari-duyurdu.jpg

İNCİRLİK ÜSSÜ HAKKINDA

İncirlik Hava Üssü, Adana ilinin İncirlik beldesinde yer almaktadır. Bu üs, birincil olarak Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır. Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmakta olan İncirlik Üssü, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olan Hava Kuvvetleri üslerinden biridir. Üssün üzerindeki tüm tesislerle beraber mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti Devletine aittir. İncirlik Üssü'nün inşaatına 1951 yılında başlanmıştır. Üs, 1951 yılının Aralık ayında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin hizmetinde ortak kullanıma açılmıştır.