Kocaeli Valiliği köpek sorununa çözüm için Belediyelere yazı gönderdi

Kocaeli Valiliği’nin başıboş köpeklerle ilgili yayımladığı yazı gündem oldu. Valilik yazısında, söz konusu köpeklerin diğer canlılara verdiği zararların önlenmesi için alınacak tedbirlere değinildi ve yönetmeliğin 7. Maddesine vurgu yapıldı.

Kocaeli Valiliği köpek sorununa çözüm için Belediyelere yazı gönderdi

Sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirler kapsamında bir yazı yayımlayan Kocaeli Valiliği, söz konusu köpeklerin diğer canlılara verdiği zararların önlenmesi için alınacak tedbirlere değindi ve ‘Belediyelerin alacağı tedbirler’ başlıklı 7. Maddenin (e) bendine dikkat çekti. Valiliğin bu yazısı sosyal medyanın da gündemine yerleşirken vurgulanan 7. Madde ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı.

KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN SOKAK KÖPEKLERİ İLE İLGİLİ YAZI

Başıboş köpekler konusu günlerdir tartışılırken Kocaeli Valiliği’nden ülke gündeminde de geniş yer bulan sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlerle ilgili bir duyuru geldi. Valilik tarafından yapılan duyuruda belediyelerin sorumluluklarına vurgu yapıldı ve söz konusu yazıda; ‘Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin ‘Belediyelerin Alacağı Tedbirler’ başlıklı 7. Maddesinin (e) bendinde; Geçici bakımevlerinde kaldıkları süre içerisinde; kanuni istisnalar ile bulaşıcı, tedavi edilemez veya tedavi sonrası iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığa sebep olan, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit eden hayvanlar ile ilgili alınması gerekli tedbirlere ilişkin hükümler çerçevesinde işlem tesis edilmesinin ehemmiyetine değinilmiştir.’ denildi.

kocaeli-valiligi-kopek-sorununa-cozum-icin-belediyelere-yazi-gonderdi.jpg

YÖNETMELİĞİN 7. MADDESİ

Valilik tarafından vurgulanan yönetmeliğin 7. Maddesi merak konusu oldu. O maddenin alt bendinde şu ifadeler yer alıyor; ‘Geçici bakımevlerinde kaldıkları süre içerisinde, kanuni istisnalar ile bulaşıcı, tedavi edilemez veya tedavi sonrası iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığa sahip olduğuna, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit edeceğine geçici bakımevi veteriner hekimince karar verilerek rapor tutulan hayvanların en az acı veren ve en hızlı şekilde ölümünü sağlayan yöntemlerle öldürülmesiyle…’