SSK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Bayram Öncesi İkramiye ve Maaş Artışı: 12.400 TL Müjdesi!

SSK ve bağ-kur emeklisi için ikramiye ve maaş artışında yeni gelişme. Son dakika haberi geldi yeni zam oranları belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Bayram Öncesi İkramiye ve Maaş Artışı: 12.400 TL Müjdesi!

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Bayram Öncesi İkramiye ve Maaş Artışı: 12.400 TL Müjdesi!

SSK ve bağ-kur emeklisi bu yıl Temmuz ayında Yılın 2 maaş zammını alacak. Yavaş yavaş geri sayım başlarken milyonlarca emekli de zam oranlarını takip ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda emekliler 6 ay aranın ardından maaşlarına bir zam daha alacak. Şu ana kadar açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda emekliye yüzde 11.54 refah Payı hariç zam oranı kesinleşti. Emekli maaşı zammı ile ilgili tahminler de gelmeye devam ediyor. Diğer yandan temmuz zammı beklentilerinin yanında bayram ikramiyesi artışı da gündemde. Kurban Bayramı öncesinde emekli Bayram ikramiyesine yeni bir artış yapılacağı konuşuluyor. Peki emekli yeni maaş hesabı nasıl? Emekli Bayram ikramiyesine yeni zam gelir mi?

Emekli maaşı alan milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren son dakika haberi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası piyasa katılınca anketi sonuçları açıklandı. Açıklanan anket sonuçlarına göre 5 aylık enflasyon tahminleri netleşti. Bu tahminler SSK ve bağ-kur emekli maaşlarını yakından ilgilendiriyor. Çünkü Merkez Bankası piyasa katılımcı anketi sonuçlarına göre enflasyon da aşağı yukarı aynı oranlarda çıkıyor. Peki SSK ve bağ-kur emeklisi temmuz zammı ne kadar olacak? Emekli yeni maaş hesabı belli oldu mu? Emekliye son dakika maaş zammı müjdesi ve detaylar haberimizde…

emekli-maas-zammi-1.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında emekli maaşlarına yeni bir zam daha yapılacak. Kök maaş üzerinden yapılacak olan zam için oranlar Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanıyor. Şu ana kadar Türkiye İstatistik Kurumu 2 aylık enflasyon verisini açıkladı. Ocak ayında enflasyon yüzde 6.70 çıkarken Şubat ayında ise yüzde 4.53 olarak açıklandı. Şu ana kadar açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda emekliye 2 aylık zam oranı yüzde 11.54 oldu. Zam oranları için hala 4 aylık veri bekleniyor ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa katılınca anket sonuçları yayınlandı.

emekli-maas-zammi-2.jpg

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ TAHMİN GELDİ

Heyecanla beklenen emekli temmuz zammı için geri sayım devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası mart ayı yasa katılınca anketi sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarına göre mart ayı enflasyon tahmini yüzde 3.43 olurken nisan ayı yüzde 3.42 ve mayıs ayı ise yüzde 2.82 olarak çıktı.

Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda 2024'ün ilk 5 aylık döneminde SSK ve bağ-kur emekli maaşlarına yansıyacak enflasyon oranı yüzde 22.67 oluyor. Ayrıca Haziran ayı enflasyon verisinin de eklenmesi ile birlikte temmuz zammı oranının refah Payı hariç yüzde 24 olması bekleniyor.

emekli-maas-zammi-3.jpg

EMEKLİYE TEMMUZDA EN AZ YÜZDE 30 ZAM

Sosyal Güvenlik uzmanları emekli maaşları için temmuz zammı tahminlerini Merkez Bankası piyasa katılımcı anketi sonuçları üzerinden açıkladı. SGK uzmanlarına göre yüzde 24 enflasyon zammına en az yüzde 6 defa faiz almada bekleniyor. Yani böylece emeklinin temmuz zammı yüzde 30 olacak. Ocak 2024'te yapılan zamla birlikte emeklinin 2024 yılı için aldığı zam toplamda yüzde 80'e ulaşmış olacak.

emekli-maas-zammi-4.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Temmuz ayında en düşük emekli maaşının da en az 12.400 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Yani şu anda 10.000 TL olan en düşük emekli maaşına 12.400 TL'lik bir artış yapılabilir.