TBMM'den 2. Torba Yasa ile 4D'li Taşerona Kadro Müjdesi

Taşerona kadro son dakika… TBMM’den 2. Torba yasa ile müjdeli haber geldi. 4D’li Taşeron işçinin kadro tarihi belli oldu.

TBMM'den 2. Torba Yasa ile 4D'li Taşerona Kadro Müjdesi

TBMM’den 2. Torba Yasa ile 4D'li Taşerona Kadro Müjdesi!

90 bin taşeron işçi kadro düzenlemesini büyük bir heyecanla takip ediyor. 2. Torba yasa ile taşerona kadro gelecek mi gelmeyecek mi sorusunun yanıtı bir süredir muallaktaydı. Nihayet beklenen Haber geldi. TBMM’den yeni kararı çıktı taşerona kadro müjdesi geliyor. Peki taşerona kadro ne zaman çıkacak? Hangi işçiler kadroya geçecek? Torba yasa maddeleri ve taşerona kadro düzenlemesi son dakika gelişmesi haberimizde…

90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesinde yeni gelişme var. Özellikle torba yasa maddeleri arasında taşerona kadro düzenlemesi olacak mı sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bu konuda daha önce yaptığı açıklamada düzenlemenin yakın zamanda hayata geçeceğini duyurmuştu. Peki taşerona kadro ne zaman çıkacak? Taşeron işçi kadroya alınacak mı? TBMM torba yasa maddeleri ve taşerona kadro düzenlemesi son dakika gelişmeleri haberimizin devamında…

TAŞERONA KADRO SON DAKİKA GELİŞMESİ

Taşeron işçiye kadro düzenlemesi uzun yıllardan beri beklenen düzenlemeler arasında bulunuyor. Daha önce 900.000 işçi için düzenleme yapılmıştı. Geriye ise 90.000 taşeron işçi kaldı. Bir süredir taşeron işçiler hükümetten kadro alabilmek için çağrı yapıyor. Torba yasa maddeleri TBMM'de görüşülmeye devam ederken taşerona kadro Çıkacak mı çıkmayacak mı sorusunun yanıtı da merakla takip ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaptığı son açıklamada taşeron işçiye kadro düzenlemesinin torba yasa maddeleri arasında olacağını duyurmuştu.

tbmmden-2-torba-yasa-ile-4dli-taserona-kadro-mujdesi-2.jpg

90 BİN TAŞERON İŞÇİYE KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Şimdi ise gözler ikinci torba yasa düzenlemesine çevrildi. Peki torba yasa maddeleri arasında Taşerona kadro var mı ve ne zaman Meclisten geçecek? TBMM torba yasa maddeleri görüşmelerine 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle ara vermiş hemen ardından da araya Ramazan Bayramı tatili girmişsin nokta 16 Nisan itibarıyla mecliste yoğun Gündem tekrar başladı. Birçok maddenin görüşüldüğü TBMM'de henüz torba yasa maddesi gündeme gelmedi. Taşerona kadronun önümüzdeki günlerde meclis gündemine girmesi ve Kurban Bayramından önce de kabul edilerek yasalaşması bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SÜRPRİZİ HER AN GELEBİLİR

SGK uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre ise taşeron işçilere kadro düzenlemesi her an çıkabilir. Yaklaşık 100.000 işçiyi ilgilendiren düzenlemenin Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında gündeme alınacağı düşünülüyor. Henüz kesin bir tarih Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanmadı ancak işçiler düzenleme konusunda son derece umutlu.