15 Temmuz Yarışması düzenleniyor Birinciye..

Milli Eğitim Bakanlığı Lise öğrencileri için 15 Temmuz'la ilgili bir yarışma düzenleyecek. 15 Temmuz konulu şiir ve hikaye yarışmasının birincisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yurtdışına gitmeye hak kazanacak. Yarışmaya başvurular başladı. Yarışmaya son başvuru tarihi de belli oldu.

15 Temmuz Yarışması düzenleniyor Birinciye..
Milli Eğitim Bakanlığı aldığı bir kararla lise öğrencilerinde 15 Temmuz bilincini oturtmak için "Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi" konulu deneme,hikaye ve şiir yarışması başlattı. Yarışmanın birinci Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir yurtdışı gezisine çıkma ödülünü kapacak. Başvuruları 28 Şubat'ta başlayan yarışmada öğrenciler 12 Mart tarihine kadar eserlerini verebilecekler. 

Dil Edebiyat Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dil Kurumu'nun ortak çalışması olarak liselerde, "Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi" konulu deneme, hikâye ve şiir yarışması düzenlenecek. 

MEB'in katılımın sağlanmasına ilişkin yazı gönderdiği yarışmanın amacı, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ramak kala, kaynağını milletten almayan, millet ve devlete karşı girişilen hiçbir hareketin meşru olmadığına dikkat çekmek ve gençleri millet iradesine, devlete, demokrasi ve özgür yaşama yönelik girişimlerin meşru olmadığı hususunda bilinçlendirmek" olarak açıklandı. Her öğrenci deneme, şiir ve hikâye dalından sadece birinde eser yazabilecek.

Yarışmada birinci olan öğrenci, Cumhurbaşkanlığı'nın uygun gördüğü bir yurtdışı gezisine Erdoğan ile gidecek. Öğrenciye 15 bin TL nakit para ödülü verilecek. İkinci 10 bin TL, üçüncü 5 bin TL ödül alacak. Dün başlayan yarışmada yazılar 28 Şubat-12 Mart tarihleri arasında toplanacak. Ödül töreni ise temmuzda, AK Saray'da düzenlenecek.