Ailelerin İngilizce Eğitimindeki Tutumu

Aile için çocuklarının eğitimleri çok önemlidir. İyi bir eğitim çocukların güzel bir geleceğidir. Kimi ebeveyn iyi bir eğitim alamadığı için “ben yapamadım çocuğum yapsın” düşüncesinde, kimisi iyi yerlerde çocuğu daha iyi yerlerde olsun istiyor.

Ailelerin İngilizce Eğitimindeki Tutumu

Her iki ailenin de hedefi eğitimli bir çocuk, eğitimli bir nesil yetiştirmek. Öncelikle eğitim ailede başlar, devamında okulda eğitim devam eder. Unutulmamalıdır ki çocuklar ailenin aynasıdır. Belli bir yaşa kadar onları rol model olarak algılar. Bu sebeple ebeveynler çocuk yetiştirirken bilinçli olmalıdır. Karakterleri ve kişilikleri gözlemlerine göre değişebilir.

Bir ailenin çocuğu için verebileceği en önemli miras eğitimdir. Eğitimli bir nesli olan ülkenin gelişmesi de mümkündür. Bu sebeple de aileler çocukları kariyer hayatlarında en iyi yerlerde olsunlar diye eğitimlerine çok önem vermektedir. Bilinçli aileler, çocuklarının mesleki yönde de gelişimlerine destek sağlamaktadır. Çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi için adeta ellerini taşın altına koymaktadırlar. Eğitimleri en iyi şekilde olsun diye hep çocuklarını desteklemektedir. Maalesef Türkiye'nin eğitim kalitesi ailelerin desteklediği eğitimle eşdeğer değildir. Türkiye'de eğitimler teorik olarak veriliyor ve bir alanda uzmanlaşabilmek için ister istemez dışarıdaki bir kaynağa ihtiyaç duyuluyor. İnsanlar hangi mesleğe yönelirse yönelsin aynı sınav sistemine tabii tutuluyor. Bir öğrenci meslek lisesine gitmiyor ise meslek eğitimini üniversitede almaktadır. Çoğu üniversitenin de hazırlık sınıfları olmaktadır. Hazırlık sınıfları ağırlıklı olarak İngilizce eğitimi vermektedir. Öğrenciler, üniversiteyi kazanmak için özel eğitimler alırken hiç bilmediği yada çok az bildiği İngilizce eğitim oldukça zor olabilmektedir. Aileler de evrensel bir dil olan İngilizce’yi çocuklarının öğrenmesini ve gelişmesini istiyor. Bu sebeple çoğu öğrenci İngilizce öğrenebilmek için gibi İngilizce öğreten kurumların sayesinde eğitimlerini desteklemektedir. Ailelerin de Türkiye eğitimini eleştirdiği en büyük nokta bu olmaktadır. Çünkü her ne olursa olsun eğitimi öğrenciler yarım olarak almaktadır ve okul eğitimleri hedefleri için yeterli olmamaktadır.

Mesleki yönden ilerlemeyi hedefleyen öğrenciler; kariyer açıdan kendilerini geliştirmek istemekte ve sürekli olarak çalışmaktadırlar. İstedikleri mesleğin en üst düzeyinde olabilmeleri ve ailelerinin de verdiği destekleri boşa çıkarmamak adına üstün çabalar göstermektedir.

Türk Amerikan Derneği eğitmenlerinden Hakan Bardakçı ailelerin çocuklarını desteklemesi ile ilgili şöyle açıklamalar yapmıştır: “Aile ve çocuk... Yaşam boyunca görülebilecek en güzel bütünlük. İçerisinde sevgi var, hoşgörü var, saygı var, beklenti var ve en önemlisi bir destek var. Bir ailenin çocuğunun eğitimi için verdiği destek kadar güzel Bir şey yok. Çünkü aile içerisinde rekabet yoktur, saf ve temiz bir sevgi vardır, karşılık beklemeden çocuğunu en iyi yerlerde görmek istemek kadar güzel Bir şey yoktur. Bu ailenin en büyük gururu ve beklentisi çocuğunun en iyi yerlerde olmasıdır. Eğitimli bir şekilde yetişen çocuk eğitimli nesiller yetiştirecektir ve bu şekilde ülkesine de en güzel şekilde fayda sağlayacaktır. Ailelerin eğitim konusunda da hassas olmasındaki en etkili nokta budur. Öğrencilerin eksiklikleri çoğu zaman üniversitelerin hazırlık programlarında ortaya çıkmaktadır. Çünkü; ilgili fakültelerde İngilizce eğitimler verilmektedir. Ya da şöyle düşünün: öğrenci yurtdışında bir eğitim alacak ve İngilizce eğitimi alacak kadar dil becerisi yok. Bu öğrenci için büyük bir kayıptır fakat telafisi vardır. Öğrenciler hedefleri doğrultusunda 'ndan İngilizce eğitimi alarak kendilerini geliştirebilir. İngilizce gramerine ve dil bilgisi kurallarına göre öğrenilmesi gereken bir dildir. Öğrenciler hem İngilizce öğrenirken hemde kendilerini geliştiriyor olacak. Bizler öğrencilerimizi tamamen hedefleri doğrultusunda gelişimlerine yardımcı olmaktayız. İngilizce, sürekli pratik gerektiren bir dildir. Öğrencilerimizin derslerde öğrendikleri İngilizce'yi aktiviteler desteği ile pratik yapma imkanı bulup yurtdışı deneyimi yaşarcasına eğlenceli bir şekilde öğrenebilmektedir. Bu şekilde öğrencilerimiz hem kendi istekleri hemde ailelerinin destekleri ile belirlediği hedeflere daha emin adımlar atabilmektedir.İngilizce ile ilgili tüm öğrenmek istediklerinizi isterseniz www.tadmecidiyekoy.com adresinden öğrenebilirsiniz.