Ankara'da yarın 9 Ocak 2017 okullar tatil edildi mi?

Başkent Ankara'da da kar yağışı var ve okulların tatil edilip edilmediği ise merak konusu.Ankara için tatil kararı alındı mı?detaylar haberimizde.

Ankara'da yarın 9 Ocak 2017 okullar tatil edildi mi?

Başkent Ankara'da da kar yağışı var ve okulların tatil edilip edilmediği ise merak konusu.Ankara için tatil kararı alındı mı?detaylar haberimizde.

 

Kar yurdun batısını etkisi altına almış durumda.Bir çok ilde kar yağışı sebebi ile okullarda eğitime ara verilmiş durumda.Kar yağışının olduğu başkent de ise okulların tatil edilip edilmediği sorgulanıyor.

 

Başkent için henüz Valilik ve Milli Eğitimden tatil ile alakalı bir açıklama gelmiş değil.Açıklama geldiğide burada olacak bizden sakın ayrılmayın.

 

 

 Ankara Valisi Ercan Topaca, meteorolojik verilere göre Ankara’da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmadığını açıkladı. 


Ankara Valisi Ercan Topaca, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “Sevgili öğrenciler, Meteorolojik verilere göre, Ankara’da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler” ifadelerini kullandı. 


Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle don tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: 

 

"Orta Karadeniz kesiminde halen devam eden kar yağışlarının etkisini arttırarak bugün (Pazar) ve yarın (09.01.2017 Pazartesi) sabah saatlerine kadar Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzerinde) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı çökmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

 

Ankara'da okulların tatil edilip edilmediği merak konusu oldu. Ankara'da 9 Ocakta eğitim öğretime ara verilmedi. Ankara Valisi Ercan Topaca sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

ANKARA VALİSİ OKULLARIN TATİL OLMADIĞINI AÇIKLADI?

 

 

Açıklamada; Meteorolojik verilere göre, Ankara'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler.