Kadın subay alımı olacak! Bakan açıkladı

Mecliste gazetecilerle sohbet eden Savunma Bakanı Fikri Işık, kadın subay alımı almayacakları yönündeki adımdan vazgeçtiklerini ve kadın subay alımı olacağını açıkladı.

Kadın subay alımı olacak! Bakan açıkladı
Gazetelerin parlamento muhabirleriyle bir araya gelen Savunma Bakanı Fikri Işık, ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle Kara Harp Okulları dışındaki askeri okullara kız öğrenci alınmayacağı yönünde getirilen sınırlamadan vazgeçildiğini söyledi. Vazgeçmelerinin nedneini kamuoyunun hassasiyeti olarak açıklayan Bakan Fikri Işık, "Arkadaşlara ihtiyaç varsa talepte varsa alalım dedik, onlarda hem ihtiyacın hemde talebin olduğunu söyleyince yeniden kadın subay alım kararına vardık." dedi. 



Kadınların Ak Parti döneminde hem sosyal hayata hemde işgücüne daha fazla katıldığına dikkat çeken Bakan Fikri Işık, toplumda bu anlamda farklı bir algı olduğunu ve buna anlam veremediklerini söyledi. 


"KADIN SUBAYLAR İÇİN KAMPANYA YAPILMIŞTI"


ÖSYM'nin 2017 ÖSYS Kılavuzu'nda kadın adayların bu yıl sadece Kara Harp Okulu'na başvurabileceği belirtilmişti. Deniz ve Hava harp okulları ile Kara, Deniz ve Hava astsubay meslek yüksekokulları kadın adaylara kapatılmıştı. Bu kararın iptali, kadınların tüm okullara başvuru yapabilmesi yönünde internette bir kampanya başlatılmış ve yoğun destek almıştı.