Kırşehir ve Yozgat'ta okullara kar tatili

Kırşehir Yozgat 9 Ocak okullar tatil edildi mi! Kırşehir ve Yozgat 'da da kar yağışı etkili oluyor.İç anadoluda bütün kentler beyaza bürünmüş durumda.

Kırşehir ve Yozgat'ta okullara kar tatili

Kırşehir Yozgat 9 Ocak okullar tatil edildi mi?Kırşehir ve Yozgat 'da da kar yağışı etkili oluyor.İç anadoluda bütün kentler beyaza bürünmüş durumda.


Kırşehir ve Yozgat'da öğrenci ve veliler okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyorlar.Kırşehir ve Yozgat için henüz bir tatil haberi gelmiş değil.Tatil haberi geldiğinde burada olacak.


Kırşehir’de dün geceden itibaren şehri etkisi altına alan kar yağışı nedeni ile taşımalı eğitime ara verildi.

 

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Kırşehir’de taşımalı eğitime dün geceden itibaren şehri etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime ara verildiği duyuruldu.


Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle don tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: 

 

"Orta Karadeniz kesiminde halen devam eden kar yağışlarının etkisini arttırarak bugün (Pazar) ve yarın (09.01.2017 Pazartesi) sabah saatlerine kadar Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzerinde) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı çökmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

 

YOZGAT’ta yoğun kar yağışı ile birlikte olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar pazartesi günü tatil edildi.

 

Yozgat Valiliği, merkez ve 11 ilçesinde ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Valilik, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.