Dolar kurunda son durum yükselişi gösteriyor

Dolar TL'de hafta başından bu yana süren yukarı yönlü hareketlilik bugün kendini iyiden iyiye belli etti. 6.4 seviyesinin üzerine çıkan dolar Merkez Bankası'nın dün akşamki hamlesine rağmen yükselişini sürdürmeye devam ettti. Doların uluslararası piyasalarda da güçlendiğine dikkat çeken uzmanlar, Dolar/TL kuru konusunda net konuşmak için biraz daha izlemede kalınması gerektiğini belirtiliyorlar.

Dolar kurunda son durum yükselişi gösteriyor
Hafta başında dolar haftaya 6 civarlarında başlamıştı ve Pazartesi'den bu yana adım adım yükselen dolar bugün artışını biraz daha hızlandırdı ve güne 6.4 seviyesinin üstüne çıktı. 

Dolar ve euro TL karşısında yeni güne yükselişle başladı. 

Dolar/TL  gün içinde yükselişini hızlandırdı ve (yaklaşık yüzde 2.9 artıda) 6.4786'ya kadar çıktı; euro da 7.5589'u gördü. Borsa İstanbul güne %0.5 düşüşle başlamasının ardından kaybını korudu. 

Merkez Bankası, piyasaya likidite sağlama yönünde bir adım daha atarak bankalararası para piyasasında gecelik borç alabilme limitlerini iki katına çıkardı. 

Duyuruda, 13 Ağustos 2018'de TCMB tarafından gün içi ve gecelik vadedeki hazır imkanlar çerçevesinde bankalara ihtiyaç duydukları tüm likiditenin sağlanacağının duyurulduğu anımsatılarak, "Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 29 Ağustos 2018'den itibaren TCMB bünyesinde faaliyette bulunan bankalararası para piyasasında gecelik vadedeki işlemler için bankaların borç alabilme limitlerinin 13 Ağustos 2018 öncesi limitlerin iki katı olarak uygulanmaya başlanmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte yolladığı bir notta kur hareketine dair "Türk lirası’nda bu hafta dolara karşı yaşadığımız %4.65 değer kaybı var (6.0031’den 6.2958’e) ve lira JPM gelişen ülke kurlar endeksinden %4.05 negatif ayrışıyor. USDTRY dün Almanya hükümet sözcüsü haber akışının Dow Jones/WSJ ajanslarında yayımlanma seviyesi olan 6.2725’in üzerine satın alınıyor. 27 Ağustos zirvesi 6.3468 takip ettiğimiz ilk direnç olacak." değerlendirmesini yaptı. 

Uzmanlar Merkez Bankası'nın Eylül ayı toplantısına kadar kurdaki volatilitenin devam edebileceğine dikkat çekiyor.