Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları ortalama olarak tek çene 4000 çift çene olduğunda ise 8000 tutar. Ortodontist hekimler, dişlerinizin tedavi edilmesi için diş teli tedavisi uygulamaktadır. Dişlerde bulunan yamukluk ya da bozukluktan dolayı bu tedaviyi yaptırmanız gerekmektedir.

Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları ortalama olarak tek çene 4000 çift çene olduğunda ise 8000 tutar. Ortodontist hekimler, dişlerinizin tedavi edilmesi için diş teli tedavisi uygulamaktadır. Dişlerde bulunan yamukluk ya da bozukluktan dolayı bu tedaviyi yaptırmanız gerekmektedir. Ama diş teli fiyatları herkes tarafından merak edilmektedir.Diş teli fiyatlarını etkileyen çok faktör vardır. Diş teli çeşitleri, doktorun fiyat politikası gibi birçok etmen sayılabilir.Diş teli fiyatları, bunlardan dolayı ucuz da olabilmektedir, pahalı da olabilmektedir.Dişleriniz de çok fazla derecede bozukluk ya da çarpıklık var ise, bütçeniz de müsaitse, diş teli fiyatlarına çok bakmadan hemen tedavi olmalısınız.

Diş Teli Tedavisi

Ortodonti tedavisi genel olarak diş teli kullanımını, bazen diş çekimini ve biraz da çene düzeltme işlemini kapsamaktadır.Endişelenmeye hiç gerek yoktur. Braketlerin ve ark tellerin takılırken canın acımaz. Yaklaşık yarım saate diş telleri takılmış olacaktır. Diş telleri takıldıktan sonra ilk başlarda biraz tuhaf hissedeceksiniz. Ama çok kısa süre içinde ağzınızda olduğunu bile fark edemeyeceksiniz.

Diş teli tedavisi için diş çekimi duruma göre değişir. Bazı durumlar oluştuğu zaman çene ağız içerisinde yeteri kadar koruyamamaktadır. Dişlerin çenede rahat bir şekilde durabilmesi için diş çekimi yapılması gerekebilmektedir. Tedavi planı yapmak için gittiğiniz zaman hekiminiz bu konuda size yeterli bilgiyi verecektir.

Diş Teli Nasıl Takılır?

Önce çürükler temizleniyor, çekilmesi gereken diş varsa çekiliyor. Bundan sonrası oldukça kolay işlemektedir. Dişçi koltuğuna geçiyorsunuz ve ağzınıza elipse benzer bir şey geçiriyorlar. Acıtmıyor, sadece dudaklarınızı açık tutmak için yapıyor. Sonra üst kısmını biraz keskinliğini azaltıyor, değişik bir duygu ağzınıza diş parçaları geliyor ve üzerine yapıştırıcı sürüyorlar. Sonra braketleri yerleştiriyorlar. Biraz durduktan sonra braketlerin dışına taşan yapıştırıcı kazınıyor. U harfine benzeyen ince bir tel arkadaki dişlerinizdeki diğerlerine göre daha büyük olan brakete geçirilip diğerlerine yerleştiriliyor. En sonunda ise lastikler takılıyor bu oturduğu yerden çıkmamasını sağlıyor.

Takıldığı andan itibaren ağzınızda bir fazlalık olduğunu düşünebilirsiniz. Diş telleri takıldıktan yaklaşık 1 hafta boyunca ısırırken dişlerde hassaslık hissedilebilir ve dişler biraz ağrıyabilir. Ortodondist, hastalara gerekliyse ağrı kesici tavsiyesinde bulunmaktadır. Genel olarak, bu tedavilerden dolayı oluşan küçük rahatsızlıklar çok kısa sürmektedir.

Ücretsiz Ortodonti Randevu ve Kontrol: https://www.periodent.net/