GENÇDES Projesi için müthiş ödenek

Gençdes projesine ilginç gelişme yaşanıldı. Gençdes projesi'nin 2017 yılında 53,6 milyon lira ödenek ile devam edeceğini belirtmekte olan Kültür ve Turizm Bakanı olan Nabi Avcı 2023 hedefleri için en büyük kaynağının genç ve dinamik nüfus olduğunu dile getirdi.

GENÇDES Projesi için müthiş ödenek
Bakan Nabi Avcı; '2017 yılı başvuruları iki dönem olarak alınacak. Başvuru tarihleri Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesi üzerinden duyurulacak' açıklamasında bulundu

2017 GENÇDES PROJESİ İLE GENÇLERE DESTEK BAŞVURUSU

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülecek olan Gençdes 2017 Programı başvuruları 06 ŞUBAT 2017 tarihinde başlayacak ve başvurular 1 ay devam edecek Gençdes başvurularının tamamlanacağı son tarih ise 06 MART 2017 olacak. Proje geliştiren gençlerimizin gencdes.kulturturizm.gov.tr adresinden başvuruları kabul edilecek. Sayın Bakanımızın bildirisine göre, proje 2017 yılında 2 kez uygulanacak ancak henüz 2. başvuru tarihi ile ilgili herhangi bir bildiri yayımlanmadı.

GENÇDES PROJESİNDE DESTEK VERİLEN ALANLAR

Gençlerimize bu proje dahilinde 3 farklı alanda destek sağlanacak. Bunlar;

Etkinlik ve Projeler için verilen destek,
Sanatsal faaliyetler için destek,
Eser üretimi için verilen destekler olacak.

GENÇDES ETKİNLİK VE PROJE DESTEĞİ NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Etkinlik ve proje desteği edebiyat, müzik, sahne sanatları ve geleneksel sanatlar için 14 yaşı ile 29 yaşları arasında ki gençlerimize yönelik olarak 2017 yılında verilecek olan proje karşılığında ödenen bir destektir. Bu desteğe projesi olan gerçek ve tüzel kişilikler başvuru yapabileceklerdir. Bu sanat dalları arasından konser, sempozyum, temsil, seminer, sahne performansı, sergi ve festival faaliyetleri de kabul edilmektedir. Proje sunan gençlerin bu projelerini 2017 yılında gerçekleştirmeleri şarttır. Her aday sadece bir proje için GENÇDES BAŞVURUSU yapabilecektir.

GENÇDES 2017 YILI SANATSAL FAALİYET DESTEĞİ NEDİR? HANGİ ALANLARDA VERİLİR?

Sanatsal faaliyet desteği 2017 yılında 14 ve 29 yaş aralığında ki gençlerimize aşağıda yazılı olan 7 kategoride verilecektir. Bu destekten faydalanmak için yapılması gereken faaliyetler şunlardır;

Tiyatro metin yazımı,
Animasyon filmler,
Senaryo yazım
Belgesel film,
Edebi eser yazım,
Kısa film,

Dergi hazırlama

Bu alanlarda proje hazırlayan gençlerimizin sanatsal faaliyet desteğinden faydalanabilmeleri için, hazırlamış oldukları projelerini 2017 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Her genç bu projeye sadece bir kategoride bir kez başvurabilir. 18 yaşından küçük olanlar velileri veya vasileri vasıtasıyla desteklerden faydalanabilirler.