Göbek Eritme Egzersizleri ve göbeği eritecek diyetler

Obezite kadar bölgesel yağlanma da kişilerin önemli sorunlarından birini oluşturmakta. Özellikle göbek bölgesinde biriken yağlanma sonucu vücudun aldığı orantısız şekil kadın erkek herkesi rahatsız ediyor. İşte Göbek Eritme Egzersizleri ve göbeği eritecek diyetler hakkında tüm detaylar ve ufkunuzu açacak bilgiler..

Göbek Eritme Egzersizleri ve göbeği eritecek diyetler

Obezite kadar bölgesel yağlanma da kişilerin önemli sorunlarından birini teşkil etmekte. Özellikle göbek bölgesinde biriken yağlanma sonucu vücudun girdiği orantısız şekil kadın erkek herkesinin korkulu rüyası.. İşte Göbek Eritme Egzersizleri ve göbeği eritecek diyetler hakkında hazıladığımız araştırma dosyası..


Tek yönlü zayıflama teknikleri her ne kadar etkili olabilse de kişinin yapısı, psikolojik durumu, zamansal şartları, ekonomik durumu gibi kişisel değişkenliklerden ötürü her teknik maalesef ki herkes için geçerli olamayabiliyor. Göbek bölgesinde oluşan bölgesel yağların nasıl eritilebileceğini ve sonrasında formumuzu korumak için gerekli her şeyi sizin için araştırdık.


SAĞLIKLI BESLENME 

Zayıflamanın ve formda kalmanın en temel kuralı sağlıklı beslenebilmek. Tabi ki sağlıklı beslenmeden kastımız aç ve doyum anlamında mutsuz bir yaşam değil. Tüm uzmanların belirttiği gibi sık ve az yiyerek, bize kalori olarak dönecek besinleri akşam yemeği öncesi öğünlerde tüketerek ilk adımı atmış olacağız.


 

Göbek bölgesindeki yağları eritmede yardımcı olan besinler nelerdirGöbek yağlarını eritme konusunda birçok bilim adamının yapmış olduğu araştırmalarda, hangi gıda ve besinlerin göbek eritmede etkili olduğu tespit edilmiştir. İşte bu yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı besinler ve özellikleri.


Elma sirkesi: yağ depolanmasını engelleyici ve yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahiptir. Salatalara ekleyebileceğiniz gibi daha etkili bir hale getirmek için bir çay bardağı suyla bir yemek kaşığı elma sirkesini seyreltip içerek kullanabilirsiniz.


Aspit yağı: Elma sirkesinde olduğu gibi salatalarda kullanabilirsiniz içerisinde bulundurduğu asitler ile metabolizmayı hızlandıracak ve yağ yakımına neden olacaktır.


Armut: Kalori açısından oldukça düşük bir meyvedir. Lif oranı çok yüksek olan bu meyve açlık hissinizi gidereceği gibi barındırdığı antioksidanlar sayesinde göbek bölgesinde yağların depolanmasına engel olur.


Muz: Muzun zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisi içindeki potasyum minerallerine büyük oranda sahip olmasından kaynaklı. Potasyum metobolizmayı hızlandırır vücudun ödem tutmasını engeller.


Kırmızı renkli besinler: Kırmızı renkli meyve ve sebzelerin ortak özelliği içerisinde yüksek miktarda antioksidan bulundurmasıdır. Bu gruba giren besinlerden çilek, yoğurtla birlikte yenildiği takdirde size hem bir öğün sağlamış olacaktır hem de tokluk hissini lezzetlendirecektir. Aynı zamanda çilek kas güçlendirici bir gıda olduğu için spor yapan kişiler tarafından tüketilmelidir.


Yeşil çay: Gün içinde tüketeceğiniz birkaç bardak yeşil çay metabolizmanızı güçlendirir ve yaklaşık 30 kalori yakmanızı sağlar.

Turunçgiller: Egzersiz sırasında yağların yüzde 30 oranında daha hızlı yanmasını sağlar. Yiyeceklerinize bol bol limon sıkabilirsiniz.


Tahıllar: Tahıllarda bulunan lifler, vücudunuzun insülin seviyesini dengede tutar. Bu da yağ hücrelerinizin küçülmesini sağlar. Tahıllar vücutta sindirimi yavaş olan besin maddeleridir. Bu nedenle size uzun süre tok tutarlar. Özellikle akşam yemeklerinde karbonhidratlı yiyecekler yerine tahıl ve bol sebze yiyerek hem zayıflayabilir hem de lezzetli bir beslenme uygulayabilirsiniz.

Tarçın: Tarçının şekeri dengelemesinin yanında iştahı kapatma özelliği vardır. Tarçın şeker dengelemesi sayesinde yiyeceklerden yağa olan dönüşümü de azaltmasıyla biliniyor. Kabuk tarçınla yapacağınız çay zayıflama ve sağlık açısından oldukça etkili bir baharat. Ayrıca yeşil çayla tarçını birlikte kullanarak hem farklı bir lezzet oluşturmuş olursunuz hem de yeşil çayın zayıflatıcı etkisini arttırmış olursunuz.


ZARARLI YAĞLARA DİKKAT




Kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay’ın da son zamanlarda dile getirdiği önemli konulardan biri de zararlı yağlar. Yağların zararları kadar vücuda yararları da bulunmaktadır. Burada önemli olan vücudun ihtiyacı kadar olan ve doğru yağları kullanmak.



Peki trans yağ nedir ve nelerde bulunur?

Vücudumuzda oluşan zararlı yağlara “trigliserid”, yiyeceklerle dışarıdan aldığımız yağlardır. Bunlara genel olarak trans yağlar denir. Trans yağ trans-izomer doymamış yağ asitlerine verilen addır. Doğal ve doğal olmayan trans yağlar vardır. Hidronijenize ile elde edilen Trans yağ, doğal bir yağ türü değildir. Bitkisel sıvı yağların ”hidrojenize” adlı bir işlemden geçirilmesiyle oluşur. Yani trans yağlar, içlerine hidrojen karıştırılarak çok yüksek sıcaklıklarda ısıtılır ve yağın bayağı bir katılaşması sağlanır.


Doğal olmayan Trans yağlar vücuda gerekli yağ asitlerinden değildir. Vücudun iyi kolesterol düzeyini azaltıp, kötü kolesterol düzeyini arttırırlar. Bu yağlar kalp hastalıklarının başta gelen faktörlerindendir.

Trans yağ doğal olarak et ve tereyağı gibi hayvansal ürünlerde de bulunur. Bular doğal trans yağlardır. Az miktarda ve ölçülü bir şekilde tüketilmesinde sağlık için bir tehlike yoktur. Hatta iyi trans yağların kansere karşı olumlu etkileri bulunduğu bilinmektedir.


Trans yağlar nelerde bulunur?


Trans yağlar, margarinlerde, hidrojenize edilmiş bitkisel yağlarda, rafine edilmiş bitkisel yağlarda, pakete girmiş hazır gıdalarda ve kızartılmış yiyeceklerin neredeyse tamamında bulunur.


Transyağların zararları nelerdir?


Kötü kolesterolü arttırır
İyi kolesterolü azaltır
Trigliseriti arttırır (damar sertleşmesine neden olur)
Şeker hastalığını tetikler
Kalp hastalıklarını arttırır
Omega 3 yağ asitlerinin işlevini bozar
Ceninin büyümesini yavaşlatır
Hücre yapısını bozar
 

Trans yağlar hangi yiyeceklerde bulunur
Fast food (hızlı yiyecek) satan yerlerde
patates kızartması 
kızarmış tavuk
elmalı tartlar
sandviç ve keklerde (genelde margarin kullanılır)
böreklerde
Margarin ve katkı yağlarında
Hazır satılan kek ve yaş pastalarda
Donmuş yiyeceklerde
kıymalı böreklerde
pizzalarda
waffleda
donmuş balıklarda
Cips, kraker ve çerezlerde
Süt ürünleri içermeyen kremalarda, süt ve kahve tozlarında, salata soslarında, et suyu ürünlerinde, patlamış mısırda, kurabiyelerde, dondurmalarda bulunur.


GÖBEK YAĞLARINI ERİTECEK HAREKETLER

Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak sağlıklı beslenme dışında düzenli spor gerektirir. Yoğun çalışma şartları ve benzeri etkenlerden dolayı spor yapmak bazı kişiler için oldukça güç. Göbek bölgesi ile ilgili onlarca hareket bulunmaktadır. Sizler için evde çok uzun zaman kaybetmeden yapacağınız, kolay anlaşılır ve etkili, sağlıklı beslenmenin yanında göbek bölgesindeki yağların sıkılaşması ve erimesine yardımcı olacak hareketleri araştırdık.

Öncelikle sporun kademeli bir aktivite olduğunu unutmamamız gerekiyor. Yani spor yapmaya başlamadan önce ısınmanız gerekiyor. Isınma egzersiz sırasında oluşabilecek sakatlanma ve sporu bitirdikten sonra kas tutulma risklerini minimalize edilmesidir. Vücut hareketleri yapmaya başladığı andan itibaren yağ yakımına başlamaz. Vücudu, hareket öncesinde ısıtmak yapacağınız hareketlerin amacına ulaşmasını sağlar. Isınma spor literatürlerinde 10 dakika ila 30 dakika arasında olmalıdır. Bölgesel çalışma yapacağınız için 10-15 
Arasında ısınmak sizin için yeterli olacaktır.

Yayınladığımız videoda basit ısınma hareketlerini göreceksiniz.



Düz mekik 





Üst karın kaslarınızı çalıştırır (göbek deliği üstü)


çok sert olmayan düz bir zemine sırt üstü yatınız.


Ayak tabanlarınız yere basacak şekilde dizleriniz 90 derecelik bir açı ile kırınız


İlk başlarda başınızı dizinize kadar getiremeyebilirsiniz bunun için kendinizi çok zorlamayın zamanla dizinize yaklaşacaktır.


Düz mekikte nefes  dize yükselirken verilir yatma pozisyonuna geçerken alınır. 


5 er mekik hareketi ile başlayabilirsiniz.



Basit çapraz mekik



Yan bel kaslarınızı çalıştırır 


Düz mekik pozisyonu alınız


Dizlerinize doğrulurken sol dirseğinizi sağ dizinize değdirmeye çalışınız.


Tekrar sırt üstü yatıp bu seferde sağ dirseğinizi sol dizinize değdirmeye çalışın


diz kırık şekilde ters mekik



alt karın kaslarını çalıştırır. (göbek deliği altı)


dizlerinizi dik açı şeklinde tutunuz


ve karnınıza doğru getirebildiğiniz kadar çekip dizlerin açısını bozmadan tekrar aşağıya indiriniz. Ayağınızı yere egzersiz boyunca değdirmezseniz hareket çok daha etkili olacaktır.



Daire çizme



Sırt üstü mekik pozisyonunda yatınız. Ayaklarınızı 45 derecelik bir açıyla kaldırınız. Topuklarınızı yere değdirmeden önce saat yönünde sonra saat yönünün ters yönünde daireler çiziniz. Alt karın bölgesi için odukça etkili olan bu hareket başta sizi çok yorabilir. İki ya da 3’erli setler halinde herekete başlayabilir, ilk yön bittikten sonra kaslarınızı gevşetip 30 saniyelik  bir dinlenmeden sonra diğer yöne geçebilirsiniz.

Yan Bölge Çalıştırma                                                                                                                            


Mekik pozisyonunda sırt üstü yatınız. Kollar iki yanda açık avuç içleri yere değecek. Dizleriniz 90 derece kırık üst bölgenizi hareket ettirmemeye çalışarak dizlerinizi sağa ve sola doğru resimdeki gibi yere değdirmeye çalışınız.


Spor egzersizimizin bitiminde kaslarımızı eski haline getirmemiz gerekiyor. Egzersiz sırasında vücudumuzda laktik asit birikmesi olur bu da spor sonrası kaslarımızın tutulması anlamına gelmektedir. Bunun dışında egzersiz sırasında nabız atışlarımız yükselmiştir. Nabzımız yükselmişken egzersizin aniden bitirilmesi vücudumuza zarar verir. Nabız kontrolü ve laktik asit birikmesini önlemek ve yaptığımız aktiviteyi sağlıklı bir şekilde sonlandırmak için 3 ila 5 dakika arasında soğuma yapmamız gerekiyor.


Soğuma hareketlerinin nasıl yapılacağını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz

Göbek bölgesindeki yağları eritmek ve formumuzu korumak için sizinle yapılabilecek kompleks bilgileri paylaştık. Beslenmemize dikkat edip 5 dakika ısınma 20 dakika egzersiz ve 3-5 dakika arası soğuma yani ortalama yarım saat günde ayırarak göbek bölgesindeki yağlarınızdan kurtulmayı hızlandırabilirsiniz. Önemli olan bu bilgileri tabiî ki doktorunuza da danışarak yaşam biçimi haline getirebilmek. 

           
Hazırlayan:YeşimToprak/[email protected]