Hint Defnesi Yağı'na ilgi artıyor!

Hint Defnesi Yağı son günlerin popüler cilt bakım ürünleri arasına giren Hint Defnesi yağı kadınların tercih ettiği bir ürün haline geliyor. Hint Defnesi Yağı'nın cilt bakımı dışında da bir çok şeye iyi geldiğini biliyor muydunuz? İşte Hint Defnesi Yağı'yla ilgili zihninizi açacak yeni bilgiler..

Hint Defnesi Yağı'na ilgi artıyor!

Hint defnesi yağı; Latince adı (Melaleuca alternifolia)  olarak geçen Avustralya ve Yeni Zelanda’da  yetişen ağacın yapraklarından elde edilir. Saf ve içerisinde kalıntı bulunmayan bu yağı inceltmeden de kullanabilirsiniz. 100 kg defne   yaprağından yaklaşık bir kg yağ elde edilmektedir. Elde edilen yağ renksiz ile açık sarı arasıdır. İngilizce karşılığındaki  (tea tree oil) tea sözcüğüyle çayla karıştırılmamalıdır. Tea tree oil terimi kaptan James Cook’dan gelir. Gemideki tayfaları, yaprakları kaynatarak çay yerine kullanmışlardır.


 Baharatımsı bir aromaya sahiptir. Avustralya yerlileri yapraklardaki yağı damıtma yöntemi ile elde edip yüzyıllarca bu yağ ve esansı çeşitli hastalıklar için kullanmışlar. Antiseptik etkisinden dolayı yoğunlukla cilt yüzeyindeki hastalıkların tedavisinde kullanılır. Hint defnesi yağı çok yönlü bir yağdır. Tazelik verici, temizleyici ve yorgun kasılmış anlarda cilt yüzeyine sürülerek uygulanır.




HİNT DEFNESİ YAĞI NELERE İYİ GELİR?

 Vücudun değişik kısımlarında bakteriler ve virüslere karşı. Kaşıntı ve ağrı kesici olarak. Yara ve yaralanmalarda, deri yırtılmalarında, tırnak dibi iltihaplanmasında. Ayak mantarlarında, yanma ve güneş yanmalarında, sinek ve haşere sokmalarında kullanılır. Bunların dışındaki hastalıklarda doktor tavsiyesi ile kullanılır.

Hint defnesi yağı lavanta, gül, sandal odunu, palmarosa ve kekik ile birlikte kullanılabilir.

Hint defnesi yağının vücut bakımındaki kullanım alanları

Hint defnesi yağı hastalıkların tedavisi dışında saç bakımı, diş eti bakımı ve tüm vücut bakımlarında kullanılabilir. Rahatlatıcı özelliğinden dolayı çam, turuncgil ve alternatif diğer yağlarla birlikte masaj yağı olarak da kullanılır. antiseptik özelliğinden dolayı günlük el hijyeninde kullanılabilir.


Problemli ciltlerde özellikle akne tedavisinde seyreltilmeden ve lavanta kombinesi ile kullanılır


Dikkat edilmesi gereken şeyler:


Tüm faydalı bitkisel çaylar ve yağlar gibi hint defnesi yağını da kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Bitkisel ve doğal bir yağ da olsa ilk defa kullandığınız tüm bitki yağlarını seyrelterek önce küçük bir bölgede denemeniz tavsiye edilir. Bazı bünyelerde alerjik etkisi olabilir.


Hint defnesi yağının oldukça yoğun kokusu nedeni bebeklerde kullanılması tavsiye edilmez. Keskin kokular bebeklerde solunum sorununa yol açabilir ve bebeğinizin solunum konforunu bozabilir.


Çocuklarda hint defnesi yağı badem yağı ile 1/5 oranında seyreltilerek uygulanması tavsiye edilir.

Editör: Yeşim Toprak / [email protected]