Margarinde trans yağ sınırlaması yasalaşıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıdalardaki trans yağ içeriğine yüzde 2 oranıyla sınırlama getireceklerini belirterek, hazırladıkları yeni düzenlemenin mart ayında yayımlanacağını açıkladı.

Margarinde trans yağ sınırlaması yasalaşıyor

Margarinde gönüllü başlayan trans yağ sınırlaması yasallaşıyor

 

Türkiye’nin margarinlerde bu dönüşüme, hiçbir yasal düzenleme yokken, uzun yıllar önce MÜMSAD öncülüğünde başladığını söyleyen MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, Türkiye’nin bu konuda dünyaya örnek olduğunu vurguladı.

 

Son dönemin gündemden düşmeyen konusu gıdalarda yer alan trans yağ ile ilgili yasal düzenleme mart ayında yayımlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yönetmeliğe göre, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye arz edilecek gıdalarda trans yağ içeriği toplam yağın 100 gramında güvenli kabul edilen oran olan 2 gramı geçemeyecek. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, Türkiye’nin endüstriyel trans yağların elimine edilmesinde ABD’den 11, Kanada’dan 13, AB’den 14 yıl ileride olduğunu söyledi.