Mersin Şehir Hastanesi'nin özellikleri netleşti

Bugün açılışı yapılacak olan Mersin Şehir Hastanesi'nin özellikleri belli oldu. Avrupa'nın en büyük hastanesi olacak hastanedeki imkanlar Yok Artık dedirtiyor. İşte Avrupa'nın en mükemmel hastanesi denilen hastanenin belli başlı özellikleri..

Mersin Şehir Hastanesi'nin özellikleri netleşti

HaberTurk.Com'dan Demet Demirkır'ın haberine göre; Mersin'i heyecanlandıran Mersin Şehir Hastanesi bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacak hastane 15 gündür geceli gündüzlü bir hummalı çalışmayla açılışa hazırlanıyor. 


Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurdelayı beraber keseceği açılış öncesi hastanenin özellikleri de netleşmeye başladı. 




29 ŞEHİR HASTANESİ KURULACAK

Böyle 29 hastane daha planlandığı söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ,entegre hastaneler diye adlandırdığı hastanelerde Kamu-Özel sektör işbirliğinin olacağını ve 41 yatak hedefinin olduğunu söyledi. Büyük resimde Sağlık Bakanlığı'nın ulaşmak istediği yatak sayısı 130 bin.




GÜNDE 12 BİN KİŞİYE HİZMET EDECEK


Mersin Şehir Hastanesi'nin özelliklerine gelince.. Hastanenin toplam 1300 yatağı bulunuyor. Modern teknolojiyle donatılan hastanede 280 muayene odası var ve günde 35 hasta muayene edileceği varsayımıyla hastanenin günde 10 bin civarında bir hastaya hizmet vereceği tahmin ediliyor. Mersin Şehir Hastanesi'nin acil servisi günde 1500 hastayı karşılayabilecek büyüklükte. Bu da hastanenin günde ortalama 12 bin hastaya hizmet vereceği anlamına geliyor. 


Hastanede tek kişilik odalar,suit odalar ve grand suit odalar bulunduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanenin sağlık turizmine de katkıda bulunabileceğini söyledi. 


REFAKATÇİLERDE DÜŞÜNÜLDÜ

Sağlıkta dönüşümün yüzü olacak şehir hastanelerinde refakatçilerinde düşünüldüğünü söyleyen Recep Akdağ,  "Geçmişte tek kişilik odada aşağı yukarı altı çocuk yatardı. Peki böyle ortamda altı çocuğun refakatçisi annesi ne yapardı? Maalesef yerde, mozaiğin üzerine mukavva sererek yatarlardı. Bu söylediğim tarih çok eski değil. Bundan 15 sene geriye giderseniz Türkiye'deki hastanelerin yüzde 90'ının yatakları bu şekildeydi. Şimdi biz içinde banyosu, tuvaleti olan bir ya da iki yataklı odalar itibariyle yüzde 60'lara neredeyse yaklaştık. Bu sene yüzde 60'ı kamu hastanelerinde temin edeceğiz. İnşallah 2023 hedefleri kapsamında 2020 yılına kadar bütün yataklarımızı tek yataklı, nadiren kalabalık zamanlarda iki yataklı odalara dönüştürmüş oluyoruz" şeklinde 


MERSİN'DEKİ İKİ HASTANE KAPANIYOR!

Bakan Akdağ, Mersin Devlet Hastanesi ve Kadın-Doğum Hastanesi'nin toplam kapalı alanının 66 bin metrekare, Mersin Şehir Hastanesi'nin ise 370 bin metrekare olduğunu ifade ederek, bu iki hastanenin kapatılacağını söyledi. Hastanelerin çevrelerinin ikinci el otopark gibi görünmemesi için ise açık ve kapalı otopark yaptıklarını ifade etti.

"SUUDİ SAĞLIK BAKANI HAYRAN KALDI"

Bakan Akdağ, Suudi Arabistan Sağlık Bakanına hala çalışmalarına devam edilen Bilkent Şehir Hastanesi'ni gezdirdiğini ve Suudi bakanın hayran kaldığını söyledi. "Bana beş kere 'bu kadar büyük bir işi bu kadar kısa zamanda nasıl bitirdiniz' diye sordu" dedi. 




MERSİN ŞEHİR HASTANESİ SON TEKNOLOJİK CİHAZLARLA DONATILDI

Mersin Şehir Hastanesi'nin dünya standartları üzerinde hizmet vereceğini söyleyen Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Aydın şunları söyledi: "370 bin metrekare kapalı alana kurulu olan Mersin Şehir Hastanesi, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük hastanesi konumunda. Günlük 12 bin poliklinik hastası kapasiteli olacak.  Hastanemizde MR-CT-PET CT- Gama Kamera - Anjio Spect- Mamografi Ultrason- Kemik Dansimetre - Linac - Brakiterapi - Dijital Patoloji gibi son teknolojik cihazlar bulunuyor. Ayrıca 30 yataklı diyaliz merkezi ve 50 yataklı kemoterapi merkezimiz de mevcut. Minimum 5 bin sağlık personeli olacak."

 

Kaynak: HaberTurk.Com / Demet DEMİRKIR