Marilyn Monroe’nun yanındaki mezar açık artırmaya çıkarıldı

Ölümleriyle sanat dünyasını derinden sarsan Marilyn Moore ile Hugh Hefner'in yakınındaki mezar açık artırmayla satışa çıkarıldı.

Marilyn Monroe’nun yanındaki mezar açık artırmaya çıkarıldı

Marilyn Monroe'nun Los Angeles'taki mezarının bir sıra yukarısında bulunan ve dört boşluk solunda kalan mezar yeri müzayedede satışa çıkarılacak. Açık artırmaya çıkacak olan mezarın değeri ise 400 milyon TL değerinde. Hugh Hefner'a da oldukça yakın olan mezarın alıcısı ise şimdiden oldukça merak ediliyor.

marilyn-monroenun-yakinindaki-mezar-acik-artirmaya-cikarildi.jpg

ELBİSESİVE İPEK PİJAMALARIDA OLACAK
Julien's Auctions tarafından gerçekleştirilecek açık artırmada Marilyn Monroe'nun The Seven Year Itch filminde giydiği elbisesi ve The Misfits filminin galasında giydiği kıyafeti, kapağında yer aldığı ilk Playboy dergisi de açık artırmayla satışa çıkarılacak. Açık artırmada Elizabeth Arden markalı ruju, Hefner'ın ceketi ve ipek pijamaları da yer alacağı biliniyor.

marilyn-monroenun-yakinindaki-mezar-acik-artirmaya-cikarildi-001.jpg

MARİLYN MONROE HAKKINDA
Marilyn Monroe Norma Jeane Mortenson; 1 Haziran 1926 – 5 Ağustos 1962’de dünyaya gelmiştir. Amerikalı aktris ve modeldir. Marilyn, Norma Jeane Mortenson ismi ile Los Angeles Devlet Hastanesi'nde doğdu. Biyografisini yazan birçok kişiye göre biyolojik babası annesinin RKO stüdyolarında film editörü olarak birlikte çalıştığı Charles Stanley Gifford ismindeki satış elemanı. Bazıları ise annesi Gladys Pearl Baker'ın ikinci kocası olan Martin Edward Mortenson'nın babası olduğunu iddia etmektedir. Gladys'in ayrıca daha önceki evliliğinden de Robert Kermit Baker ve Berniece Baker (Miracle) isimlerinde iki çocuğu da bulunmaktadır. Gladys'in şizofreni hastalığı yüzünden hastaneye kaldırılması üzerine Monroe bundan sonraki hayatını bir yetimhanede ve çeşitli bakıcı ailelerin yanında geçirmek zorunda kalmıştır. Marilyn Monroe'nun aynı şekilde dayısı Marion da akıl hastanesine yatırılmış ve hastaneden çıktıktan sonra kendini asmış, anneannesi Della ve dedesi Otis de manik depresyon hastalığından müzdariplerdi.