Taylor Switf'in hayranları dolandırıcıların ağına düştü

Birleşik Krallık'taki binlerce Taylor Swift hayranı, dolandırıcılara 1 milyon sterlinden fazla para kaptırdı.

Taylor Switf'in hayranları dolandırıcıların ağına düştü

Lloyds Bank, 600'den fazla müşterisinin bu dolandırıcılıktan zarar gördüğünü ifade etti. Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift'in konserine gitmek isteyen hayranları, dolandırıcıların ağına düştü. Birleşik Krallık'ta bilet almak isteyen onlarca kişi, 1 milyon sterlinden fazla para kaptırdı.

taylor-swiftin-hayranlari-dolandiricilarin-agina-dustu.jpg

KAYIP 1000 STERLİN

Lloyds Bank yöneticileri, kendi müşterilerinden 600'den fazlasının yaşanan durumdan ötürü mağdur ve öfkeli olduklarını dile getirdi. Lloyds'a göre, her mağdurun ortalama kaybı 332 sterlin olurken, bazıları için bu miktar 1000 sterlinden fazlaya çıkmış oldu. Araştırmalar, 25 ila 34 yaş arası hayranların hedef alındığını ve birçok dolandırıcılığın sosyal medya üzerinden yapıldığını gün yüzüne çıkardı. Lloyds, geçen yaz Coldplay, Beyonce ve Harry Styles gibi sanatçıların hayranlarının da hedef olduğunu dile getirdi.

taylor-swiftin-hayranlari-dolandiricilarin-agina-dustu-001.jpg

UYARIDA BULUNDULAR
Bankanın dolandırıcılık önleme şefi Liz Ziegler, "Sevdiğimiz sanatçının canlı performans sergileyeceğini öğrendiğimizde duygularımızın bizi etkisi altına almasına izin vermek kolaydır, ancak bu duyguların kararlarımızı etkilemesine izin vermemek önemlidir" ifadelerini kullandı. Tüketici hakları savunucusu Which'dan Lisa Webb şu tavsiyeleri verdi: "Biletleri yalnızca yetkili satıcılardan almak için cazip tekliflere kapılmayın, çünkü haklarınız önemli ölçüde azalabilir. Biletler 100 sterlinin üzerindeyse ödemelerinizi kredi kartı ile yapmanızı öneririz” şeklinde konuştu.