AK Parti Ankara ve İzmir adayları canlı yayında açıklanıyor

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru hazırlıklar sürerken siyasi partilerin aday açıklamaları da devam ediyor. AK Parti'de İstanbul adayı belli olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü aday toplantısında Ankara ve İzmir adaylarını da açıklıyor.

AK Parti Ankara ve İzmir adayları canlı yayında açıklanıyor

AK Parti’nin bugün Ankara’da gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Ankara ve İzmir başta olmak üzere 48 ilin adayları da belli oluyor. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul adayını açıklayan AK Parti, bugün en çok merak edilen illerden Ankara ve İzmir adaylarını da açıklıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla başlayan aday tanıtım toplantısında geriye kalan illerin adayları da belli olacak.

AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISI BAŞLADI

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine doğru geri sayım sürerken siyasi partilerde de hazırlıklar devam ediyor. AK Parti2de hazırlıklar tamamlandı. Gözlerin çevrildiği aday tanıtım toplantısı başladı. Bugün Ankara ve İzmir adayları başta olmak üzere 48 ilde çıkarılacak adayların isimleri açıklanacak. Aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ocak'ta seçim beyannamesinin açıklanacağını da duyurdu. Aday listelerinin en geç 20 Şubat'ta seçim kuruluna verilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Niyetimiz 20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek seçim kampanyasına yoğunlaşmaktır.' dedi. Erdoğan, 'Hedefimiz Cumhur İttifakı'nda olan şehirleri tekrar ezici bir oranla kazanmak ve muhalefetin elindeki şehirleri gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır. Bunun için kendilerini şehirlerine adayacak belediye başkan adayları ile seçimlere hazırlanıyoruz.' ifadelerine de yer verdi.

ANKARA VE İZMİR ADAYLARI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Ankara ve İzmir adayları da dahil olmak üzere 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Ankara: Turgut Altınok

İzmir: Hamza Dağ

Adana: Fatih Metmet Kocaispir

Adıyaman: Ziya Polat

Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay

Ağrı: Mehmet Salih Aydın

Aksaray: Evren Dinçer

Amasya: Mehmet Uyanık

Antalya: Hakan Tütüncü

Ardahan: Yunus Baydar

Batman: Adil Sebati Ceylan

Bayburt: Mete Memiş

Bilecik: Mustafa Yaman

Bolu: Muhammed Emin Demirkol

Burdur: Mehmet Şimşek

Çorum: Halil İbrahim Aşgın

Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden

Gaziantep: Fatma Şahin

Gümüşhane: Ercan Çimen

Hakkari: İsmet Ölmez

Hatay: Mehmet Öntürk

Iğdır: Ülkü Öcal

Kahramanmaraş: Fırat Görgel

Karabük: Özkan Çetinkaya

Karaman: Mevlüt Akgün

Kayseri: Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale: Mehmet Saygılı

Kilis: Reşit Polat

Konya: Uğur İbrahim Altay

Kütahya: Kamil Saraçoğlu

Malatya: Sami Er

Mardin: Abdullah Erin

Muş: Feyat Asya

Nevşehir: Mehmet Savran

Sakarya: Yusuf Alemdar

Siirt: Ekrem Olğaç

Sivas: Hilmi Bilgin