Başak Demirtaş İBB adaylığı için kararını verdi! Açıklama az önce geldi

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken siyaset gündemindeki hareketlilik de devam ediyor. DEM Parti’den İBB Başkan adayı olacağı konuşulan Başak Demirtaş’tan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Demirtaş, İBB adaylığı için kararını verdi.

Başak Demirtaş İBB adaylığı için kararını verdi! Açıklama az önce geldi

Tutukluluğu devam eden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’în eşi Başak Demirtaş’ın 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimlerde DEM Parti’den İBB Başkan adayı olacağı ve DEM Parti’ye bu konuda başvuruda bulunduğu belirtilmişti. Bir son dakika gelişmesi yaşandı ve adaylığı ile ilgili yeni bir açıklama yapan Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağını duyurdu.

BAŞAK DEMİRTAŞ İBB ADAYI OLMAYACAK

31 Mart Yerel Seçimlerinde DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı ve bunun için partiye resmi başvurusunu yaptığı konuşulan Başak Demirtaş'tan adaylıkla ilgili yeni bir karar geldi. İBB adaylık süreci tartışılan Başak Demirtaş, yazılı bir açıklama yaptı ve aday olmayacağını duyurdu. İBB adayı olmayacağını açıklayan Demirtaş, 'Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız.' dedi.

basak-demirtas-ibb-adayligi-icin-kararini-verdi-aciklama-az-once-geldi.jpg

ADAYLAR AÇIKLANACAK

Tüm kararların DEM Parti ile tam bir uyum ve koordinasyon içinde alındığını ekleyen Başak Demirtaş, DEM Parti'nin önümüzdeki günlerde açıklayacağı adaylara değindi ve 'Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, partimizin başarısını için çalışacağız. Partimizin resmi açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini, hiçbir spekülasyona prim verilmemesini özellikle rica ediyoruz.' ifadelerine de yer verdi.