Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklama: Asgari ücrete 2. zam var mı?

Asgari ücrete 2. Zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine toplantısı sonrası çarpıcı açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklama: Asgari ücrete 2. zam var mı?

Asgari ücret, Ocak 2024 itibariyle 17.002 TL olarak belirlenmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin tek zam yapılacak şekilde belirlendiğini açıklamıştı. Fakat, ekonomik durum ve hayat pahalılığı nedeniyle çalışanlar asgari ücrete ara zam beklentisi içindeydi. Dün yapılan kabine toplantısının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da asgari ücrete 2. Zam konusunda çarpıcı bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dün yapılan kabine toplantısının hemen ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle asgari ücrete ara Zam konusunda açıklamaları oldukça dikkat çekti. Peki asgari ücrete 2. Zam yapılacak mı? Asgari ücrete temmuz zammı olacak mı?

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI VAR MI?

'Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi' sorusunun yanıtı milyonlarca çalışan tarafından merakla Takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak ara Zam konusunda kapıları kapatmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da dün yapılan kabine toplantısının ardından asgari ücret zammı ile ilgili açıklama geldi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret için kapıları kapatırken geçici rahatlama olmayacağını söyledi.

ÇALIŞANLAR İLAVE ZAM BEKLİYORDU

2024 yılı asgari ücreti, Aralık ayında yapılan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları sonucunda belirlenmişti. Asgari ücret net 17.002 TL’ye yükselirken brüt 20.002 TL olarak belirlendi. Döviz bazında asgari ücret ilk kez 570 dolara aştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari ücretin açıklandığı basın toplantısında bu yıl tek zam yapılacağını zaten söylemişti.

Ancak 8 milyondan fazla asgari ücrete çalışan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçirirken ara zam beklentisi içine girdi. Asgari ücretliyi üzen haber ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam beklenmiyor.